Zahvalnica Grada Virovitice Udruzi vinogradara i voćara „Sv. Vinko“ – za 20 godina rada Udruge

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

vinariUdruga vinogradara i voćara „Sv. Vinko“ – dobitnik je Zahvalnice Grada Virovitice za 20 godina rada Udruge. Zahvalnicu na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice predsjedniku udruge Zlatku Pleši uručili su gradonačelnik Ivica Kirin i predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss.

Jedna od mnogobrojnih udruga koja djeluje na području grada Virovitice je i Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ Virovitica, koja ove godine obilježava 20 godina od osnivanja i aktivnog rada.

Sve veći razvoj vinogradarstva i voćarstva u ovim krajevima mnoge je potakao da se prije 20 godina osnuje jedna interesna udruga, koja je za cilj imala ne samo podići taj razvoj na višu razinu već i okupljanje članova, razmjena iskustava i sl.

Osnivačka skupština društva vinogradara održana je uoči vinskog blagdana sv. Vinka, 21. siječnja 1993. godine u restoranu tadašnje tvrtke “Kooperacija” u Vukosavljevici u nazočnosti pedesetak vinogradara i voćara pod punim imenom “Društvo vinogradara grada Virovitice i općina Suhopolje, Špišić Bukovica, Lukač i Gradina”.

Kroz udrugu je za svih 20 godina rada prošlo preko 500 vinogradara ili voćara, a isto tako udruga je uz osnovne aktivnosti bila i promicatelj i nositelj mnogobrojnih društvenih događanja u gradu Virovitici. Udruga, od prvog dana održavanja sajma “Viroexpo” sudjeluje na istome, aktivno je uključena u obilježavanje blagdana Sv. Roka, Dana Virovitičko-podravske županije, a bila je aktivna i na humanitarnom planu.

Uz dobru suradnju Udruge s turističkim zajednicama našega grada i županije, Udruga održava stručnu suradnju sa Zavodom za vinogradarstvo i podrumarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu te s Bratovštinom hrvatskih vinskih vitezova.

U povodu obilježavanja 20 godina od osnutka i aktivnog rada Udruga je nedavno izdala i monografiju u kojoj je predstavljeno dvadesetogodišnje djelovanje Udruge vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ Virovitica u kojoj je prikazan njen rad i sve dosadašnje aktivnosti te ostvarivanje programskih zadaća i ciljeva.

 

Skip to content