Za Razvojnu agenciju VTA bit će ovo godina pripreme velikih projekata – doznajte kojih

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Razvojna agencija VTA i u 2022. godini nastavlja s pripremom i provedbom projekata za grad Viroviticu i sve ostale prijavitelje koji uz pomoć Agencije realiziraju svoje projekte. S obzirom na pandemiju Covid-19, veliki broj planiranih natječaja dosad nije bio objavljen, tako da je naglasak poslovanja bio na provedbi već započetih projekata i razradi ideja i pripremi natječajne dokumentacije za prijavu na nadolazeće natječaje, ističu u VTA.

– Od značajnijih projekata u provedbi može se istaknuti obnova povijesnog vrta i trga ispred crkve sv. Roka, projekti financiranja prehrane i asistenata u nastavi za djecu s teškoćama. Također, tu su i projekti koji se provode u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Virovitica te Centrom za socijalnu skrb. Prijavljeno je mnogo projekata za sportske klubove te ostale organizacije civilnog društva – naglašava Tihana Harmund, ravnateljica Razvojne agencije VTA.

Jedan od važnijih koje valja istaknuti je, kaže, projekt nabave paketa hrane i higijenskih potrepština za socijalno ugrožene stanovnike grada Virovitice i okolnih općina, odnosno područja koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa, ukupne vrijednosti 4.118.926,78 kuna. Osim toga, na natječaj za energetsku obnovu kulturne baštine prijavljen je projekt obnove nekadašnjeg disco kluba Vanadis ukupne vrijednosti 2.000.000 kuna. U suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjever iz Koprivnice, kojoj je Grad Virovitica jedan od osnivača, prijavljen je projekt ugradnje solarnih kolektora na javne zgrade, odnosno Palaču Pejačević, Dvorac Pejačević, Opću bolnicu Virovitica, Virkom i tri zgrade Dječjeg vrtića „Cvrčak“.

– Što se tiče nadolazećeg razdoblja, u suradnji s Gradom u pripremi je mnogo projekata koji će se financirati prvenstveno kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, ITU mehanizam, Operativne programe te sve prihvatljive natječaje kako europske, tako i nacionalne. U pripremi je izrada dokumentacije za izgradnju novog vrtića, treće osnovne škole, uređenje Virovitičkih jezera, parkirališta, Autobusnog kolodvora s pristupnim cestama… U planu je također prijava projekata koji imaju spremnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, a to je izgradnja kompleksa bazena i nove zgrade glazbene škole. S obzirom da se kasnilo s donošenjem programskih dokumenata na temelju kojih se raspisuju natječaji, može se reći da je 2022. godina posvećena natječajima, godina u kojoj se očekuje prijava najvećih infrastrukturnih projekata na području grada Virovitice – zaključuje T. Harmund.

(www.icv.hr)

Skip to content