Za prekograničnu suradnju odobreno 732.000 kuna

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Ovih dana u grad Viroviticu stigla je obavijest da je od strane europskih fondova odobren gradski projekt pod nazivom
“ViBa Youth”, prijavljen na prekogranični natječaj IPA CBC Mađarska-Hrvatska.
Ovih dana u grad Viroviticu stigla je obavijest da je od strane europskih fondova odobren gradski projekt pod nazivom
“ViBa Youth”, prijavljen na prekogranični natječaj IPA CBC Mađarska-Hrvatska.
Prema riječima autorice projekta Tihane Prepelec, voditeljice ureda Razvojne agencije Sjever u Virovitici, Grad Virovitica je nositelj projekta, a njegovi partneri su prijateljski susjedni mađarski grad Barcs i Razvojna agencija Sjever.

– Glavni cilj projekta je omogućiti mladima iz prekograničnog područja da se upoznaju, odnosno zajednički organiziraju razne kulturne, zabavne, sportske i ostale sadržaje koji ih zanimaju. Ukupna vrijednost projekta iznosi 100.270 eura ili 732.000 kuna, a njegov rok trajanja s ciljanom dobnom skupinom od 10 do 30 godina je 12 mjeseci – kazuje Tihana Prepelec.
Projekt uključuje 11 prekograničnih događanja, odnosno manifestacija koje će biti organizirane kroz radionice, kampove, koncerte, izložbe i slično.

– Na kraju implementacije projekta bit će organiziran veliki skup na kojemu će se prezentirati sve što se odradilo i naučilo. Svrha je da se kroz razvoj novih vještina mladi ljudi upoznaju, povežu i nastave suradnju i izvan granica ovoga projekta – ističe Tihana Prepelec.
Uz Tihanu Prepelec u Razvojnoj agenciji Sjever u gradu Virovitici radi i Dijana Stiblik, a obje su ovih dana zaslužne i za donaciju u humanitarnoj akciji “Pomozimo kupnjom”, koju je organizirala trgovačka kuća “Lidl”.
Tako je uz pomoć projekta Tihane Prepelec “Očuvanje trajnog spomena na hrvatske branitelje” Udruga udovica Virovitice na natječaju Lidla u ovoj akciji dobila 10.000 kuna, a uz pomoć projekta “Nova tehnološka pomoć” Dijane Stiblik Organizacija slijepih Virovitičko-podravske županije na natječaju od Lidla dobila je 15.000 kuna.
(Z.C./ICV)

Skip to content