Za potrebe Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica ubrano i pripremljeno više od 5 tona povrća

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Poseban ekološki vrt za djecu Dječjeg vrtića Cvrčak nešto je po čemu se Virovitica razlikuje od ostalih gradova i po čemu je među prvima u Hrvatskoj. Naime, na parceli u Poduzetničkoj zoni III u Virovitici sadi se eko vrt čijim se plodovima hrane najmlađi Virovitičani, polaznici Dječjeg vrtića Cvrčak. Parcelu za sadnju vrta osigurao im je Grad Virovitica, a o vrtu brinu djelatnici javnih radova, uz stručnu pomoć višeg gradskog savjetnika za komunalno gospodarstvo Dinka Rujera.

Marljivo osoblje Dječjeg vrtića i ove je godine pripremilo zimnicu koja će mališanima biti dostatna za cijelu godinu, a ubrano je čak 5.136 kilograma povrća. Na 5000 m2 ubrano je 804 kg mahuna, 136 kg kelja, 332 kg krastavaca, 412 kg paprike, 376 kg tikvica, 893 kg rajčice, 270 kg blitve, 569 kg kupusa, 348 kg cikle, 28 kg karfiola, 35 kg brokule, 853 kg mrkve, 58 kg mladog graha te 19 kg peršina.

Inače, ovo je druga godina kako se sadi eko vrt, a inicijativu Gradske uprave koja pomaže ekološku proizvodnju prepoznali su i u emisiji HRT-a “Slušaj kako zemlja diše”. Gradu Virovitici za ideju, a kuharicama Dječjeg vrtića “Cvrčak” za pripremu povrća za zimu uručene su tako prošle godine posebne nagrade

Skip to content