Za poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture u Virovitici osigurana 164 milijuna kuna

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u Virovitici je sudjelovao na potpisivanju ugovora o sufinanciranju Projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica-FAZA 2“. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 164,7 milijuna kuna, a iz EU fondova je osigurano 70,21% sufinanciranja prihvatljivih troškova odnosno 92,5 milijuna kuna.

Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica-FAZA 2 financira se iz dva programska razdoblja – Operativnog  programa zaštite okoliša 2007.-2013. i Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Kada se zbroji vrijednost prve i druge faze projekta onda njegova ukupna vrijednost prelazi 184 milijuna kuna od čega su iz EU fondova osigurana 103 milijuna kuna sufinanciranja.

Ugovore su uz ministra Ćorića potpisali generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, načelnik općine Lukač Đuro Bukvić, direktorica Virkoma Margareta Ptiček. Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su, među ostalima, i župan virovitičko-podravski Igor Andrović, pomoćnica ministra zaštite okoliša i energetike Elizabeta Kos te pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Katica Mišković.

„Čestitam svim koji su sudjelovali u pripremi ovog projekta. Vjerujem da će ovo ulaganje doista podići kvalitetu života na području Grada Virovitice, a isto tako i ispuniti sve EU standarde i doprinijeti zaštiti okoliša. Radujem se daljnjim aktivnostima Županije i Grada Virovitice u kontekstu suradnje s Ministarstvom“ – rekao je ministar Ćorić.

Projektom će se unaprijediti javni sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda izgradnjom sustava za pročišćavanje otpadnih voda te će se omogućiti priključenje dodatnih 1540 korisnika na sustav odvodnje. Njegovom realizacijom će se smanjiti onečišćenje okoliša kroz kontrolirano prikupljanje, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda.

Virovitica je samo jedan u nizu projekata koji se provode kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Skip to content