ZA NAJTEŽE OBOLJELE PACIJENTE Grad Virovitica pomaže Općoj bolnici u nabavi transportnog respiratora

Na aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća, gradonačelnik Ivica Kirin najavio je potpisivanje ugovora između Grada i Opće bolnice Virovitica za nabavu transportnog respiratora.

Naime, gradonačelnik je upitan za stanje u našim zdravstvenim ustanovama te na koji način Grad pomaže zdravstvenom sustavu u ovo teško vrijeme kada smo pogođeni pandemijom koronavirusa.

Ugovor između Grada Virovitice i Opće bolnice bit će potpisan u srijedu, 23. prosinca u 9,00 sati u Gradskoj upravi. Riječ je o financijskoj pomoći u iznosu od 200.000,00 kuna koji Grad daje za nabavu transportnog respiratora za potrebe Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu Opće bolnice Virovitica.

Nakon razgovora s ravnateljem bolnice Dinkom Blaževićem, donio sam Odluku o financijskoj donaciji za nabavu transportnog respiratora koji će služiti bolnici i pacijentima i nakon što završi ova epidemija. Situacija s pacijentima na respiratoru može se već sutra zakomplicirati jer imamo velik broj bolesnika. Postoji opasnost da za teške bolesnike neće biti dovoljan broj respiratora i blizu smo te granice, ističe Ivica Kirin.

Gradonačelnik naglašava kako je svakodnevno u kontaktu kako sa Stožerom civilne zaštite Grada Virovitice i županijskim Stožerom, tako i s voditeljima svih zdravstvenih institucija na području grada.

Moramo biti strpljivi i odgovorni te izdržati do kraja godine dok ne stigne cjepivo i dok ne dođe do popuštanja mjera. Čuvajući sebe, ujedno čuvamo i druge jer ovaj virus je pokazao da nema pravila kada se radi o najtežim oblicima oboljenja, dodao je gradonačelnik Kirin.

Također, gradonačelnik naglašava da je Virovitica pripremljena za najgori scenarij, a dokaz tome je da je potpisao izdavanje dijela opreme iz državnih rezervi kojima upravlja Grad Virovitica za trijažu Općoj bolnici.

Mi u gradu Virovitici radimo planski i promišljeno i ne dozvoljavamo da nas nešto iznenadi. Naša je zadaća da Grad vodimo odgovorno te da imamo odgovor na svaku novo nastalu situaciju, zaključuje I. Kirin. (virovitica.hr)

Skip to content