Za gradnju Centra za djecu s posebnim potrebama iz Traunreuta stiglo 10 tisuća eura

Gradonačelnik njemačkog grada Traunreuta, Franz Parzinger, predao je ravnateljici Osnove škole Virovitica Mariji Navari i virovitičkom gradonačelniku Ivici Kirinu, ček na 10.000 eura namijenjenih početku gradnje Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju djece s poteškoćama u razvoju.
1 1229931527Gradonačelnik njemačkog grada Traunreuta, Franz Parzinger, predao je ravnateljici Osnove škole Virovitica Mariji Navari i virovitičkom gradonačelniku Ivici Kirinu, ček na 10.000 eura namijenjenih početku gradnje Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju djece s poteškoćama u razvoju.

Novac je, na poticaj počasnog građanina Virovitice Charlya Haslwantera, izdvojila humanitarna zaklada tvrtke «Heidenhain» koja se bavi proizvodnjom laserskih mjernih instrumenata. «Molbu za donaciju potpisao je osobno gradonačelnik, a koliko mu je stalo do prijateljskih odnosa s Viroviticom najbolje svjedoči činjenica da je, unatoč brojnim obvezama, došao osobno predati ček. Ovo je naš mali doprinos velikom projektu», rekao je gospodin Haslwanter.Uručujući ček gradonačelnik

Parzinger je naglasio kako je ovo pomoć uoči početka gradnje i kako će, kada projekt bude završen, uslijediti nove donacije. Zajednički zaključak susreta je da se socijalna osjetljivost države vidi po tome koliko zajednica pomaže onima koji ne mogu sami.Gradnja Centra za odgoj, školovanje i rehabilitaciju djece s posebnim potrebama sa trodijelnom sportskom dvoranom počet će na proljeće, a Grad Virovitica i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta za tu su namjenu izdvojili 70 milijuna kuna.
(www.virovitica.net)

2 1229931548

Skip to content