Za godinu dana novo ruho Centra kulture: Gradonačelnik Ivica Kirin potpisao ugovor za izvođenje radova

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je u srijedu, 15. svibnja ugovore s izvođačima radova i stručnim nadzorom za energetsku obnovu Centra kulture. Radove će obavljati tvrtka Roje gradnja iz Vukovara, dok je za stručni nadzor zadužen Centar za urbanizam i projektiranje iz Zagreba.

Projekt obnove odobren je u sklopu Javnog poziva Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja za „Energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, a iznos EU sufinanciranja je 3.171.246,41 kunu. Projekt je prijavila Razvojna agencija VTA čija je ravnateljica, Tihana Harmund, također nazočila potpisivanju ugovora, zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijanom Sabom.

Radovi koji će se provoditi na zgradi Centra kulture obuhvaćaju, između ostalog, izvedbu toplinskog izolacijskog sustava za fasadu, završni sloj fasade, zamjenu postojeće stolarije novom PVC stolarijom, zamjenu postojećih grijaćih tijela…

Tako će novo ruho dobiti još jedna zgrada u središtu grada, a radovi bi trebali završiti kroz godinu dana. Osim što se na ovaj način vizualno uljepšavaju objekti u našem gradu, postižu se i značajne uštede u potrošnji energije. Provedba projekta rezultirat će godišnjom uštedom toplinske energije za 73,50%, povećanjem energetske učinkovitosti zgrade, poboljšanom kvalitetom boravka u zgradi te pozitivnim utjecajem na okoliš.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Ivica Kirin osvrnuo se i na ostale projekte koji se provode na području grada, posebno energetske obnove zgrada koje će također uskoro krenuti u realizaciju.

Trenutno se provode postupci javne nabave za energetsku obnovu šest objekata i to: mjesne domove u Golom Brdu, Podgorju, Koriji i Rezovcu, Područnu školu u Milanovcu te zgradu streljane. Potpisivanje ugovora i početak radova za ove projekte očekujemo sljedeći mjesec, rekao je gradonačelnik I. Kirin dodavši kako su uz navedene odobrena još tri projekta energetske obnove.

Riječ je o mjesnim domovima u Milanovcu, Sv. Đurađu i Rezovačkim Krčevinama, a raspisivanje javne nabave za odabir izvođača radova planiramo također sljedeći mjesec, dodao je gradonačelnik Kirin. (virovitica.hr, foto: Matija Rođak)

Skip to content