VTA i LAG VIP: odobreni projekti za unapređenje kvalitete života starijih osoba

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na poziv Ministarstva socijalne politike i mladih za prijavu projekata usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2015. godinu, Lokalna akcijska grupa “Virovitički prsten” i Općina Lukač u suradnji su prijavili projekt za Udrugu umirovljenika općine Lukač. Projekt je vrijedan 55.000,00 kuna, a neke od aktivnosti koje će Udruga provoditi su: organiziranje kulinarskih radionica, predavanja o ljekovitom bilju, organiziranje informatičkih tečaja, plesnih večeri i zabava, izleta, organiziranje tjedne tjelovježbe i razgibavanja, mjerenje šećera i krvnog tlaka i slično.
Razvojna agencija VTA napisala je projekt za Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica u svrhu razvijanja socijalnih usluga za starije osobe i nastavka provođenja organiziranih dnevnih. Odobreni iznos za provedbu projekta je 58.000 kuna. Projekt će se provoditi u Dnevnom boravku Crvenog križa Virovitica.
Aktivnosti projekata osmišljene su u skladu sa Strategijom socijalne skrbi za starije osobe u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2014. – 2016. („Unapređivanje i razvoj pružanja izvaninstitucionalnih usluga za starije“ ), a cilj je podići kvalitetu života starijih osoba i njihovo aktivno uključivanje u lokalnu zajednicu.

Skip to content