Vremeplov – tragovima Bele IV.: Odlična ulična predstava u sklopu 11. FeDOra po prvi puta održana u Zagrebu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Vremeplov-tragovima Bele IV.,  jedna od manifestacija 11. FeDOra , održana je po prvi put u Zagrebu. Polaznici su  kroz 7 dramskih radionica, brojne dramske igre i vježbe, kombinirajući ples i glazbu prolazili stvaralački proces i od povijesnih zapisa razvijali priču, a onda i uličnu  predstavu.

Aktivnosti su održavane u Zagrebu, od 27.-30.08.2020., u autentičnom prostoru na otvorenom „Park Bele IV.“, a Zavičajno društvo Virovitičana u Zagrebu, koje je i partner na projektu, osiguralo je prostor za dio aktivnosti u knjižari Mala zvona.

Podsjetimo, 1242. godine (13. stoljeće) ugarsko-hrvatski kralj Bela IV u Virovitici je poznatim  dokumentom Zlatna bula proglasio Zagreb slobodnim kraljevskim gradom. Povijesni događaj koristimo za dramsku igru i za učenje. Radionice, potraga za blagom, pripovijedanje,  vođena fantazija, borbe na sceni, glazba i vrijeme, tijelo u pokretu, lutka i ja; realizirali su voditelji Tomislav Slavić, Danijela Duvnjak i Snježana Lančić koja je i autorica cijelog projekta.

Radionice su održane u osjetljivom epidemiološkom trenutku pod svim preporučenim mjerama, što nije umanjilo očekivane ishode projekta.

Projekt je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i Virovitičko-podravske županije.

Skip to content