Volker Fritzmeier, predsjednik Udruge za unapređenje Projekt za zaštitu životinja u Hrvatskoj posjetio virovitičko Sklonište

Volker Fritzmeier, predsjednik njemačke udruge “Förderverein Tierschutzprojekt Kroatien”, posjetio je virovitičko Sklonište za životinje gdje su ga voditelji Skloništa Draženko Majetić i Oliver Rajković upoznali sa radom skloništa. Tom prigodom sastao se je i sa virovitičkim gradonačelnikom Ivicom Kirinom ne skrivajući zadovoljstvo viđenim naglasivši da je sklonište u Virovitici na razini zapadno europskih posebno naglasivši vidljivu sinergiju između lokalne samouprave odnosno Grada Virovitice i djelatnika u skloništu.
“Förderverein Tierschutzprojekt Kroatien” (Udruga za unapređenje Projekt za zaštitu životinja u Hrvatskoj) osnovana je 2005. godine, sa ciljem pozitivnog utjecaja na razvoj zaštite životinja u Hrvatskoj. Udruga ne izvozi pse u Njemačku, već se intenzivno zalaže za zaštitu životinja u samoj Hrvatskoj, pa je tako predsjednik Udruge, Volker Fritzmeier, od 2008. godine više puta proputovao Hrvatsku kako bi vlastitim očima vidio i procijenio situaciju u zemlji. Od tada su uspostavljeni mnogi kontakti s udrugama za zaštitu životinja, općinama i ministarstvima. Zahvaljujući takvoj mreži, Udruga Pobjede pokušava što je moguće više podupirati zaštitu životinja u Hrvatskoj.

Skip to content