Vlatko Jelenčić izabran za predsjednika Društva Crvenog križa VPŽ, dopredsjednici su Sanja Kirin i Pavao Ramić

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica danas (utorak) održana je Osnivačka skupština Društva Crvenog križa Virovitičko-podravske županije. Za predsjednika novoosnovanog Društva imenovan je Vlatko Jelenčić, a za njegove zamjenike Sanja Kirin i Pavao Ramić.

Županijsko Društvo Crvenog križa tako će biti zajednica triju gradskih društava s područja županije, onog iz Virovitice, Slatine i Orahovice, sa sjedištem u Virovitici. Upravo ovakav ustroj omogućit će im bolju koordinaciju i suradnju usmjerenu ka pomaganju potrebitima, naglašeno je na Osnivačkoj skupštini.

Prema riječima predsjednika Vlatka Jelenčića, njihovo se djelovanje treba usmjeriti ka osposobljavanju svojih djelatnika i volontera, ali i prikupljanju potrebnih materijalnih potrepština kako bi se u slučajevima katastrofa mogli pobrinuti za potrebite i unesrećene. Isto tako naglasio je važnost edukacije građana, a posebice mladih, u savladavanju prve pomoći. Istaknuo je važnost njihove suradnje i zajedničkog rada ka poboljšanju sustava civilne zaštite.

Osnivanju Županijskog Društva Crvenog križa nazočila je i županijska pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Melita Sirovica te istaknula kako će Županija stajati na raspolaganju novoosnovanom Društvu i truditi se pomoći im u njihovom radu.

U Odbor Županijskog društva izabrani su: Vlatko Jelenčić, Sanja Kirin, Pavao Ramić, Saša Topić, Željka Kovač, Neda Dušak i Stevo Hulak. Na prvoj sjednici Odbora koja je održana nakon sjednice Skupštine, za likvidatora Društva imenovana je Borka Nasić, a za ravnateljicu je predložena Željka Grahovac iz GDCK Virovitica za čije imenovanje je pokrenut postupak dobivanja prethodne suglasnosti Glavnog odbora HCK.

S obzirom da su sredstva iz županijskog proračuna za sada jedini izvor financiranja Županijskog društva, u njemu neće biti zaposlena niti jedna osoba već će se raditi na volonterskoj bazi, a stručno-administrativne poslove za novo Društvo obavljat će Stručna služba GDCK Virovitica. (www.icv.hr, ml; foto: K. Toplak)

Skip to content