Cvjećari Industrijsko-obrtničke škole Virovitica posjetili Dječji vrtić u Svetom Đurađu i s mališanima u dvorištu posadili sadnice voćki i čempresa

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Maturanti zanimanja cvjećar Industrijsko-obrtničke škole Virovitica s nastavnicom Kristinom Horvat Vargović posjetili su Dječji vrtić “Cvrčak” u Svetom Đurađu. Povod posjeta je bila edukacijska radionica sadnje višegodišnjih biljaka u sklopu kampanje “Zasadi stablo, ne budi panj”.

Maturanti su iz školskog vrta donirali vrtiću sadnice voćnih vrsta (jabuke, breskve i jagode) te sadnice čempresa. Vrijedne dječje ručice uz mentorstvo maturanata i nastavnice zasadile su sadnice u dvorište vrtića, gdje će se zajedno sa svojim tetama brinuti o sadnicama kako bi što prije narasle i urodile slasnim plodovima.

Ovo su vrtićarcima prve sadnice koje su zasadili u svoje dvorište. Ova suradnja dviju institucija pokazala se iznimno korisnom jer su učenici maturanti svoja znanja i vještine prenijeli djeci vrtićke dobi, mališanima koji su kao spužve upijali znanje o važnosti očuvanja prirode.

– Sadnja biljaka jedan je od načina kako djeci objasniti procese u prirodi i važnost biljaka u čovjekovu životu. Sadnjom dijete dobiva spoznaju o tome da se o prirodi treba brinuti i biti odgovoran. Rad u vrtu će ih obogatiti i povećati njihove vještine, a malo kopanja po zemlji i prljave ručice sigurno ih neće smesti nego pružiti novi vid učenja i napredovanja. Mališani su tom prigodom zaista uživali u radu sa zemljom. To je za njih bila prava igra kroz koju su naučili kako posaditi sadnicu voćke. Prve plodove mogu očekivati već u proljeće kada će kušati jagode, a za plodove jabuka i bresaka sačekat će još koju godinu – naglasila je Kristina Horvat Vargović.

(www.icv.hr, kvh)

Skip to content