Visoka škola Virovitica: Održano predavanje na temu “Hitna stanja u medicini” djelatnika Zavoda za hitnu medicinu VPŽ

Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije održali su u četvrtak, 2. studenog 2017. u Visokoj školi Virovitica predavanje na temu „Hitna stanja u medicini“, čime je, u dobroj suradnji između ove dvije ustanove, započeo planirani ciklus na području edukacije.

Tom prigodom nastavnici i stručno osoblje Visoke škole, uz dekana Olivera Jukića, upoznato je s time što je potrebno učiniti u hitnim situacijama kako bi se ozlijeđenom ili unesrećenom pomoglo i prije dolaska tima hitne medicinske službe, način rada hitne medicinske službe, a sve s ciljem stjecanja sigurnosti u pružanju prve pomoći ako se za time pokaže potreba, a što je izuzetno važno s obzirom na velik broj studenata koji pohađaju Visoku školu, kao i studenata smještenih u Studentskom domu u Virovitici.

Uz puno korisnih savjeta, predstavnici Zavoda okupljenima su podijelili letak Sve što trebate znati o hitnoj medicinskoj službi čiji izdavač je Hrvatski zavod za hitnu medicinu, te letak “Pokreni srce-spasi život”. (www.vsmti.hr)

Skip to content