Visoka škola Virovitica i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije d.o.o. potpisali ugovor o suradnji

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

visoka skolaVisoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije d.o.o. potpisali su Ugovor o suradnji za provođenje terenske nastave. Predmet ugovora je međusobna suradnja Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije d.o.o. u cilju organizacije i načina provođenja terenske nastave studenata Visoke škole Virovitica sa svrhom stjecanja praktičnih znanja studenata Visoke škole Virovitica.

Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije d.o.o. će primiti na terensku nastavu studente Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i osigurati stručno vodstvo za provođenje terenske nastave, a studenti će imati prilike obići stanare Poduzetničkog inkubatora i porazgovarati sa voditeljima tih tvrtki.

Blizina i povezanost inkubatora s obrazovnim i istraživačkim institucijama može predstavljati znatnu potporu razvoju poduzetničkih pothvata a posebno u slučaju inkubatora čije djelatnosti poduzeća su vezane uz napredne tehnologije.

Od osobitog je značaja povezivanje poslovnih inkubatora s akademskom i istraživačkom zajednicom. Na modelu razvoja inkubatora primjenjiv je model Tripl Helix-a, odnosno povezivanje javnog, privatnog i znanstvenog sektora u svrhu razvoja lokalne/regionalne zajednice.

Prvi takav posjet studenata Poduzetničkom inkubatoru bit će 12.11. u sklopu Otvorenih dana Virovitičko – podravske županije.

Skip to content