Više stotina Virovitičana na 19. “Danu manjića” u Terezinom Polju

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

I ove godine po 19. put Športsko-ribolovni klub “Drava” iz Terezinog Polja organizirao je “Dan manjića” koji je okupio oko tisuću zaljubljenika u ribolov, prirodu,i gastronomiju. Osim lijepog vremena i iznimnog ambijenta u Regionalnom parku Mura –Drava moglo se je uživati i u biranim delicijama, od riba pripremljenih na razne načine do pečenih bunceka ispod peke, pečene janjetine…, ali nije nedostajalo niti umjetničkog izražaja što se je očitovalo kroz izrađene skulpture od drveta.

Ova, najveća manifestacija ovog tipa ne samo u Virovitičko-podravskoj županiji već i šire, postala je prepoznatljiva te se na nju dolazi ne samo sa županijskog područja već i iz gradova i općina iz drugih županija. Već po tradiciji nazočio joj je predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever, ali i brojni dužnosnici od zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Zdravka Dijakovića, zamjenika gradonačelnika Grada Virovitice Ivana Sića  načelnika Općine Lukač Đure Bukvića…

Svoj doprinos dali su i članovi virovitičke Udruge vinogradara i voćara Sveti Vinko koji naravno nisu došli praznih ruku.

Predsjednik Športsko-ribolovnog kluba “Drava” iz Terezinog Polja Dražen Samardžija, inače ovogodišnji rekorder u lovu smuđa teškog gotovo 11 kilograma, zahvalio se je svima koji su pomogli u organizaciji ove manifestacije, koja je sada već prerasla lokalne okvire te najavio jubilarnu dvadesetu iduće godine.

 

 

Skip to content