Više od uspjeha Arsenalove škole nogometa Virovitica u grčkom Loutrakiju

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

LOUTRAKI/VIROVITICA – Idemo na Emirates! Prava drama odigravala se na terenu s umjetnom travom u kampu Arsenalove nogometne akademije u Loutrakiju kada su do finala u nogometnoj disciplini 3×3 dječaka godišta 1999./2000. između svih Arsenalovih škola iz cijeloga svijeta do finala došle dvije hrvatske momčadi. Bilo je tu i suza i smijeha, veselja i tuge jer je upravo pobjednička momčad koju je vodio trener Damir Filipović osvojila put u London kamo putuju Angelo Radović (2001.) iz Virovitice, Perica Mišković (2000.)iz Orašja, Marko Stanić (2000.)iz Pleternice i Robert Knežević (2000.) iz Babine Grede. Drugoplasirana je bila naša momčad AŠN Virovitica B koju su sačinjavali igrači Rufi Demiri iz Pakraca, Marko Prgić iz Orašja, Alen Grafina iz Lipika i Luka Skoko iz Virovitice, a vodio ih  je Siniša Grubišić i Marijan Filipović.

Opet je to iznenadilo Arsenalove skaute jer su Slavonci zasjenili njihove ugledne škole, ali su bili zadovoljni kvalitetnom igrom. Kažu Grci, donijeli smo im kišu, ali i poraze njihovih elitnih škola pa sunce nikako da se pojavi.

Naši igrači nastupili su i u tehniciranju „Master the ball“. Natjecanje je bilo u kontroli lopte te su igrači tehnicirali i bio je cilj postići što bolji rezultat te im lopta nije smjela pasti. Hrvatske topnike predstavljali su: Resler, Mišković, Divković, a pobijedio je Virovitičanin Matej Resler.

Ono što je još više iznenadilo Topnike jer su naše dvije momčadi u polufinalu pobijedile grčke vršnjake i naći će se u finalu. Tako je momčad Arsenalova škola nogometa Virovitica A pod trenerskom palicom Zlatka Vukovića i Daria Jaušića svladala PAO Loutraki rezultatom 4:0, a momčad Arsenalova škola nogometa Virovitica B grčki Olympico 4:2, a treneri te momčadi su Ivica Vidović i Petar Čuljak.

Selekcija naše dvije momčadi koju su „sastavili“ Lakis Papaioannou, glavni Arsenalov skaut za ovaj dio Europe te George Tolias, Arsenalovog team menadžera,  na finalnom će danu zaigrati protiv momčadi Arsenal Elite Academy SEE. Velika je čast za sve igrače godišta 1999./2000. zaigrati u toj postavi i Arsenalovom dresu – istaknuo je Robert Špiranec, predsjednik Arsenalove škole nogometa iz Virovitice.

Cilj te utakmice nije rezultat već selektiranje igrača, baš onih koji će možda uskoro ovdje i završiti jer kako doznajemo, Grcima se sviđa način igre naših Slavonaca pa su „bacili oko“ na više talenata.  Finale će dakle biti hrvatsko između dvije virovitičke škole. Grci su u šoku, ali i mi. Ovakav praznik nogometa doista nitko iz Hrvatske nije očekivao, a o rezultatu da i ne govorimo pa su u stožeru Virovitičana zaključili da im godi grčka klima.

Nagrada put u London!

Idemo u London na svjetsko prvenstvo Arsenalovog turnira koji se igra na glavnom Emirates stadionu,  a za to su zaslužna četiri fantastična dečka koji su u ova dva dana pokazala apsolutnu moć te u 10 utakmica ostvarila isto toliko pobjeda! Perica Mišković na turniru je ukupno postigao 20 golova, Marko Stanić 12, Robert Knežević 11 i Angelo Radović 6 … Današnje pobjede su bile 3:2, 4:1, 3:2, 6:1, 4:0 i u finalu 4:3 – rekao je Damir Filipović, trener Momčadi Virovitica A.

Rezultati 3×3

Rezultati 3vs3 turnira:

Polufinale

AŠN Virovitica A – Lolas A 3:2

Strijelci: Mišković, Stanić (2)

AŠN Virovitica A – Olympico 3 4:1

Strijelci: Mišković (2), Stanić, Knežević R.

AŠN Virovitica A – Olympian Arena 6:1

Strijelci: Mišković (2), Stanić, Knežević R. (2), Radović

AŠN Virovitica A – Eyosmos 4:0

Strijelci: Mišković (2), Stanić, Knežević R.

AŠN Virovitica A – AŠN Virovitica B 3:2

Strijelci: domaći: Mišković, Stanić, Knežević R.

gosti: Demiri, Prgić

AŠN Virovitica B – Eyosmos 4:2

Strijelci: Demiri (2), Skoko, Grafina

AŠN Virovitica B – Lolas A 1:1

Strijelac: Grafina

AŠN Virovitica B – Olympian Arena 5:2

Strijelci: Demiri (4), Grafina

AŠN Virovitica B – Olympico 3 1:4

Strijelac: Prgić

FINALE:
AŠN Virovitica A – AŠN Virovitica B 2:2 (nakon produžetaka – 3:2)

Strijelci: domaći: Mišković, Stanić, Knežević R.

gosti: Demiri, Prgić

 

Disciplina 11×11: Rezultati polufinala turnira:

PAO Loutraki – AŠN Virovitica A 0:4

Strijelci: Blažic (2), Resler, Mišković

AŠN Virovitica B – Olympico 4:2

Strijelci: Škorić, Divković (2), Šubarić

 

Slobodan Kadić, glasnogovornik Arsenalove škole nogometa iz Virovitice

Skip to content