Viroviticu posjetila pravobraniteljica za djecu

Na poziv gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina jučer je Viroviticu posjetila pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i njezina savjetnica Tatjana Opačak.Pravobraniteljicu su u Gradskoj upravi dočekali gradonačelnik Ivica Kirin, saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić…Na poziv gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina jučer je Viroviticu posjetila pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i njezina savjetnica Tatjana Opačak.

Pravobraniteljicu su u Gradskoj upravi dočekali gradonačelnik Ivica Kirin, saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i njegov zamjenik Zdravko Dijaković. Razgovaralo se je o aktualnim temama u gradu Virovitici, kao što su: izgradnja Centra za djecu s posebnim potrebama, dogradnji Dječjeg vrtića Cvrčak, izgradnji dječjih igrališta, obrazovanju u školama, alkoholizmu, pušenju u drogiranju kod mladih zaštiti dječjih prava u medijima i položaju djece u obitelji.

Nakon prijema pravobraniteljica Jelavić je u pratnji saborskog zastupnika Josipa Đakića i gradonačelnika Kirina posjetila Osnovnu školu Virovitica gdje joj je prezentiran i budući Centar za djecu s posebnim potrebama, te zajedno s ravnateljicom Marijom Navarom obišla školu i učenike.

osjet se je nastavio obilaskom Dječjeg vrtića Cvrčak gdje ju je ravnateljica Ana Tomac upoznala s radovima na nadogradnji koji su u fazi postavljanja krovišta na novom objektu. Obišla je i Osnovnu školu Ivane Brlić Mažuranić i dječje igralište uz školu gdje ju je primio ravnatelj Josip Strmečki , te se sastala s ravnateljima Tehničke i Industrijsko obrtničke škole Ivanom Kučanom i Vladimirom Reiderom kao i sa ravnateljicom Obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije Jasnom Čupen i ravnateljicom virovitičkog Centra za socijalnu skrb Marijom Prokl Bajan.

Nakon posjeta pravobraniteljica je izrazila zadovoljstvo viđenim, te obećala preporuku što se tiče izgradnje Centra za djecu s posebnim potrebama ističući potrebu za izgradnjom takvog centra u Virovitici. Izrazila je i želju da uskoro ponovo posjeti Virovitičko-podravsku županiju kako bi se još bolje upoznala s problematikom vezanom uz djecu kao i mogućnostima poboljšanja položaja djece posebno u manjim sredinama kako bi se unaprijedilo stanje prava djece, te na najbolji mogući način promicala dobrobit i najbolji interes svakog djeteta.

Skip to content