Virovitičko-podravska županija rekorder u izgradnji škola u Hrvatskoj

IMG_6344Otvaranjem dviju područnih škola u Sedlarici i Rogovcu Virovitičko-podravska županija ovaj će mjesec zaokružiti petogodišnji ciklus ulaganja u škole, najveći u svim hrvatskim županijama i vrijedan čak 130 milijuna kuna. U proteklih pet godina na području županije izgrađeno je i potpuno obnovljeno čak 30 škola, od toga je samo u 2013. izgrađeno njih osam. Županija je tijekom tog razdoblja izgradila i čak pet školskih dvorana, a uskoro se otvara i studentski restoran u Virovitici vrijedan 4 milijuna kuna.

Županija u narednom razdoblju nastavlja s ulaganjem u školstvo, velikim dijelom kroz izgradnju područnih škola kojima će se svim učenicima s područja naše županije osigurati jednaki uvjeti bez obzira na veličinu mjesta u kojem žive. Županiju uskoro očekuje i otvaranje nove Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači, projekta vrijednog čak 17 milijuna kuna.

– Bit će to najsuvremeniji i najbolji odgojno-obrazovni kompleks u Virovitičko-odravskoj županiji, a siguran sam i šire – rekao je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić.
Uz bok modernoj srednjoj školi u budućnosti će se sagraditi i trodijelna sportska dvorana površine 4.200 m² sa zatvorenim plivalištem.

Župan se osvrnuo i na izgradnju područnih škola te napomenuo kako će županija poduzeti sve da djeci osigura jednaka prava na obrazovanje.

– U sljedeće tri godine uložit ćemo više od 15 milijuna kuna i izgraditi još nekoliko područnih škola. Nedavno su me pitali do kada mislimo ulagati u mala mjesta i graditi škole koje će imati 15 ili 20 učenika. Moj odgovor je – dokle god sam ja župan. Djeca u malim sredinama moraju imati jednake uvjete školovanja kao i ona u Virovitici, Slatini ili Zagrebu – zaključio je župan Tolušić. (vpz.hr)

Skip to content