Virovitičko-podravska županija dala punu potporu COOR-u Virovitica za osnivanje srednje škole

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, posjetio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa suradnicima, zamjenicima Marijom Klementom, Darkom Žužakom i pročelnicom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesnom Šerepac. Uz obilazak škole, župan Igor Andrović je ravnateljici škole, Margariti Kovačević, istaknuo kako će Virovitičko-podravska županija, Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, dati punu potporu za otvaranjem srednje škole u sklopu navedenog Centra.

Naime, za učenike COOR-a kada završe osnovnu školu, nedovoljan je izbor ponuđenih zanimanja, učenici se teže adaptiraju na novu sredinu, a posebno to vrijedi za učenike iz autističnog spektra. Kada nastave školovanje, oni se prema Pravilniku o osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju učenika, nastavljaju školovati za pomoćna zanimanja.

Trenutno nastavak srednjoškolskog obrazovanja, učenicima koji završe COOR, pruža Industrijsko obrtnička škola Virovitica (za pomoćnog stolara, pomoćnog kuhara i slastičara), te Industrijsko.obrtnička škola Slatina (pomoćnog stolara i krojača). To ne zadovoljava sve potrebe i interese učenika s teškoćama u razvoju.

– S obzirom na to da će u skoroj budućnosti u Virovitici niknuti nova zgrada COOR-a kao i nova trodijelna sportska dvorana, želja Centra je otvaranje srednje škole, s uvođenjem novih srednjoškolskih programa za pomoćna zanimanja učenika s teškoćama u razvoju – istaknula je ravnateljica COOR-a Margarita Kovačević. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content