Virovitičko Kazalište slavi 76. rođendan, čestitku uputio i gradonačelnik Ivica Kirin

Na današnji dan 1900. godine, u gostionici Grčić u Virovitici, odigrana je prva kazališna predstava – šala “Sluge muzikanti” te se stoga 3. veljače obilježava Dan Kazališta Virovitica. U svojoj bogatoj povijesti Kazalište je ugostilo brojne glumce, redatelje, umjetnike i razne uzvanike. Na kazališnim daskama izvodio se čitav niz predstava renomiranih dramskih domaćih i stranih autora. Ove godine Kazalište Virovitica obilježava 76. godinu neprekidnog profesionalnog rada.

Ansamblu Kazališta Virovitica tim je povodom gradonačelnik Ivica Kirin uputio iskrene čestitke za dosadašnji rad, kao i promociju našega grada.

Iznimno smo ponosni na naše Kazalište koje, možemo reći, nije samo gradsko već, s brojnim koprodukcijama, i regionalno kazalište koje može poslužiti za primjer. S nestrpljenjem očekujemo da prođe ova situacija s pandemijom korona virusa te da kulturne aktivnosti ponovno zažive. Kulturna raznolikost i bogatstvo jedni su od glavnih pokretača društvenog života u našem gradu, za što su zaslužne kako brojne udruge, tako i gradske ustanove na čijem je čelu Kazalište Virovitica, rekao je gradonačelnik Kirin. (virovitica.hr, fotografija: Kristijan Toplak)

Skip to content