Virovitičko Kazalište 3. veljače slavi rođendan; gradonačelnik Kirin uputio čestitke ansamblu za 77 godina neprekidnog rada

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Kazalište Virovitica danas obilježava svoj Dan. Naime, na današnji dan 1900. godine, u gostionici Grčić u Virovitici, odigrana je prva kazališna predstava – šala “Sluge muzikanti”. U svojoj bogatoj povijesti Kazalište je ugostilo brojne glumce, redatelje, umjetnike i razne uzvanike. Na kazališnim daskama izvodio se čitav niz predstava renomiranih dramskih domaćih i stranih autora. Ove godine Kazalište Virovitica obilježava 77 godina neprekidnog profesionalnog rada.

Ansamblu Kazališta Virovitica tim je povodom gradonačelnik Ivica Kirin uputio iskrene čestitke za dosadašnji rad, kao i promociju našega grada.

Iznimno smo ponosni na naše Kazalište koje, možemo reći, nije samo gradsko već, s brojnim koprodukcijama i regionalno kazalište koje može poslužiti za primjer. Kulturna raznolikost i bogatstvo jedni su od glavnih pokretača društvenog života u našem gradu, za što su zaslužne kako brojne udruge, tako i gradske ustanove na čijem je čelu Kazalište Virovitica. S nestrpljenjem očekujemo sljedeći tjedan i premijeru predstave „Zima jednog lava“ kojom će započeti ovogodišnji Virkas, rekao je gradonačelnik Kirin. (virovitica.hr)

Skip to content