VIROVITIČKO GRADSKO VIJEĆE Usvojen rebalans proračuna za ovu godinu, na “aktualcu” komunalna pitanja i uspjeh Gradskog muzeja

Gradsko vijeće Grada Virovitice održalo je u ponedjeljak posljednju ovogodišnju sjednicu.

Vijećnici su, između ostalog, usvojili rebalans gradskog proračuna za 2021. godinu, izmjene i dopune odluka vezanih uz javne potrebe u kulturi i sportu, kao i program građenja i održavanja komunalne infrastrukture koji se odnosi na ovu godinu. Rebalansom se proračun, koji je planiran u iznosu od 186,2 milijuna kuna smanjuje za 11 milijuna kuna i iznosi 175,2 milijuna kuna.

Sjednici je prethodio Aktualni sat, a koji su zainteresirani mogli uživo pratiti u programu ICV radija.

Teme koje su zanimale kako vladajuću koaliciju (HDZ-HSLS- Miljenka Sabu), tako i oporbu (SDP – Marka Slavića, Nadu Bartolić, HSU-Elviru Grabić, HSPD – Sinišu Prpića te nezavisnog Zvonka Meseca) bile su, između ostalih: uspjeh Gradskog muzeja Virovitica koji je finalist u izboru za Europski muzej godine, što su pohvalili svi, pitanje izgradnje cesta i nogostupa te uređenje pružnih prijelaza u gradu, prodaja Tvornice šećera Virovitica, izgradnja doma umirovljenika za starije slabijeg imovinskog stanja, nelegalno odlagalište na prostoru bivše vojarne u Virovitici i drugo.

Detaljnije je o komunalnim pitanjima odgovarao Kristijan Sabo, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo. Upitan kasnije i o rebalansu proračuna i radovima koji se iz domene komunalne infrastrukture ove godine nisu uspjeli realizirati, odgovorio je, po stavkama, na što se odnose i napomenuo kako će biti odrađeni u 2022. godini.

Vezano uz konkretna pitanja, naveo je kako je samo ove godine na području grada Virovitice izgrađeno ili obnovljeno dvadesetak cesta i nogostupa. Više možete pročitati ovdje.

Virovitički gradonačelnik odgovarao je, između ostalog, i na pitanja vezana uz prodaju Tvornice šećera Viro. Kako je riječ o privatnoj tvrtki, I. Kirin je napomenuo kako je upoznat s promjenama nastalima u tom poduzeću, a o svemu ga je obavijestio poduzetnik Marinko Mikulić koji je kupio većinski dio Šećerane. Više pročitajte ovdje.

Na upit postoji li mogućnost da u budućnosti Virovitica dobije dom umirovljenika koji će si moći priuštiti i oni slabijeg imovinskog stanja i s niskim mirovinama, I. Kirin rekao je kako Grad kao jedinica lokalne samouprave ne može sam izgraditi takav objekt.

-Ipak, možemo u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom pokrenuti inicijativu po tom pitanju – rekao je I. Kirin.

Na kraju sjednice, kao i u izravnom obraćanju slušateljima koji su Aktualni sat sjednice pratili putem radijskog prijenosa, vijećnici, gradonačelnik i suradnici te predstavnici gradskih tvrtki građanima i svim ljudima dobre volje poželjeli su sretan i miran Božić te uspješnu 2022. godinu. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

Skip to content