Virovitički Viro prva tvornica u Hrvatskoj koja štiti okoliš po mjeri EU-a

viro zadroViro tvornica šećera prva je tvornica u Hrvatskoj koja je dobila Rješenje o objedinjenim uvjetima zaštite okoliša bez zahtjeva za dodatnim poboljšanjima. Rješenje koje vrijedi pet godina potvrđuje da je Viro u svim segmentima integriranog sprječavanja i nadzora onečišćenja usklađen sa zakonodavstvom Europske unije.
 
Viro tvornica šećera ispunila je sve zahtjeve zaštite okoliša zahvaljujući ulaganjima u modernizaciju proizvodnje šećera vodeći računa o smanjenju utjecaja na okoliš te podizanjem razine svijesti zaposlenika o zaštiti okoliša i očuvanju prirodnih resursa. Samo u posljednje dvije godine ulaganja u Viro premašila su 110 milijuna kuna.
 
„Iako smo već sad usklađeni sa zahtjevima Europske unije i dalje ćemo nastaviti ulagati u automatizaciju proizvodnje koja će dodatno povećali energetsku učinkovitost i smanjiti emisije stakleničkih plinova. U razdoblju od 2012. do 2015. godine u Viro planiramo uložiti više od 90 milijuna kuna,“ naglasio je Željko Zadro, predsjednik Uprave Viro tvornice šećera.  
 
Izrada dokumentacije potrebne za dobivanje Rješenja o objedinjenim uvjetima zaštite okoliša trajala je duže od godinu dana, a rađena je u suradnji s konzultantnskom tvrtkom APO.

Skip to content