Virovitički vatrogasci dobili najmoderniju opremu za pomoć unesrećenima kod tehničkih intervencija

Grad Virovitica, Vatrogasna zajednica grada Virovitice i Javna vatrogasna postrojba Virovitica za potrebe JVP Virovitica nabavio je novi alat za tehničke intervencije. Kako su današnja vozila sve jače konstrukcije jer moraju zadovoljiti određene crash testove to je i u slučaju prometnih nesreća sve teže intervenirati pri pokušaju izvlačenja unesrećenih osoba.
Grad Virovitica, Vatrogasna zajednica grada Virovitice i Javna vatrogasna postrojba Virovitica za potrebe JVP Virovitica nabavio je novi alat za tehničke intervencije.
Kako su današnja vozila sve jače konstrukcije jer moraju zadovoljiti određene crash testove to je i u slučaju prometnih nesreća sve teže intervenirati pri pokušaju izvlačenja unesrećenih osoba.
Radi se o višenamjenskim alatima koji se koriste većinom za probijanje i rezanje vrata od različitih vrta vozila ( automobil, vlak…), ili kod probijanja vrata na stambenim objektima koja su izrađena od čvršćih materijala.

Tu su i škare za rezanje, razupirač za otvaranje vrata na vozilu, vlaku ili stambenim i drugim objektima , hidraulični razupirač koji služi za podizanje tereta do 22 tone koji se koristi npr. u slučaju nagnječenja čovjeka ispod vozila ili kod ruševnih objekata, posebna navlaka za volan koja se stavlja da pri intervencijama nebi došlo i do aktiviranja zračnog jastuka ako se već nije aktivirao i na taj način samo pogoršao situaciju, nož za rezanje vjetrobranskog stakla, te lanci za razvlačenje vozila kako bi se pomoglo unesrećenom koji je eventualno prignječen.
Ovo su najkvalitetniji alati ove vrste koji se koriste na području naše županije i koristit će se za sve intervencije na području koje pokriva naša JVP, ali zlu ne trebalo i šire.

Skip to content