Virovitički TVIN jedan je od samo dva IKEINA dobavljača u Hrvatskoj – za suradnju potrebno zadovoljiti visoke kriterije

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

IKEA Grupa, najveći maloprodajni lanac u sklopu IKEA sustava franšiza, posjeduje i upravlja s 355 IKEA robnih kuća u 29 zemalja, a zanimljiv je podatak da u Hrvatskoj trenutno rade sa samo dva dobavljača – virovitičkim TVIN-om i Kircekom iz Ljubešćice.

– IKEA je jedan brend, ali mnogo tvrtki, i IKEA Hrvatska pripada IKEA Grupi, najvećem korisniku IKEA franšize. Suradnja s dobavljačima u nadležnosti je IKEA Purchasing Services, i od kolega u ovoj IKEA kompaniji znamo da su stalno u potrazi za strateškim partnerima koji dijele IKEA vrijednosti i sposobni su za dugoročni rast s tvrtkom IKEA. Zainteresirani su za suradnju u više područja, kao što su proizvodi od plastike, kartona, metala, stakla i drugih materijala, što je također prilika za hrvatske tvrtke. No, postoje određeni uvjeti, a među njima je i da se od budućih dobavljača očekuje ne samo količine koje će zadovoljiti lokalno tržište, nego minimalno potrebe za jednu regiju. Također, svi dobavljači moraju udovoljavati IWAY standardu, koji pokriva područja poput radnih uvjeta, zabranu dječjeg rada, odnos prema okolišu, odgovorno upravljanje šumama, rekao je, između ostalog, u intervjuu za Jutarnji list Stefan Vanoverbeke, regionalni direktoro IKEA South East Europe za Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Rumunjsku istaknuvši kako je IKEA je u Hrvatskoj su protekloj godini otvorila privremeni showroom u centru Zagreba, Probnu kuću IKEA, dostavni centar u Rijeci, a odnedavno su prisutni i u Dalmaciji u sklopu dostavnog centra u Splitu.

Inače, virovitički TVIN je u protekloj godini, prema podacima Registra godišnjih financijskih izvještaja, zauzeo treće mjesto u Virovitičko-podravskoj županiji po prihodima od izvoza, a na prvom je mjestu prema broju zaposlenih na području županije i grada Virovitice – u 2016. godini zapošljavao je 665 djelatnika. Na rang listi poduzetnika grada Virovitice prema kriteriju novostvorene vrijednosti, TVIN je zauzeo prvo mjesto. (virovitica.hr, jutarnji.hr)

Skip to content