Virovitički srednjoškolci Industrijsko-obrtničke škole uz mentorstvo Zorana Kozjaka osmislili turbo roštilj koji kontrolira jačinu vatre

Novi uspjeh za učenike i mentora Zorana Kozjaka iz Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici: Filip Antolić, učenik prvog razreda za smjer autolimar, osvojio je zlatnu plaketu za inovaciju „Turbo roštilj“, a Enio Šibalić, učenik prvog razreda za smjer instalater centralnog grijanja i klimatizacije osvojio je brončanu plaketu za inovaciju „Sanjke na kotačima“ na 5. izložbi inovacija u Ivanić Gradu.

Državnu manifestaciju je 17. i 18. svibnja 2018. godine u Hotelu Sport organizirao Elektronički i računalni klub Ivanić-Grad, a sudjelovali su inovatori, udruge inovatora, osnovne, srednje i visoke škole iz cijele zemlje.

Virovitički srednjoškolci zlato i broncu su izborili u konkurenciji od 45 inovatora koji su se predstavili sa svoje 72 inovacije. Učenici su ovaj izvrstan rezultat postigli pod vodstvom svog mentora, stručnog učitelja, Zorana Kozjaka.

– Riječ je o roštilju koji omogućuje kontrolu topline, odnosno jačinu vatre, uz pomoć zraka i ventilatora. Na ovaj način, hrana ne može zagorjeti, cjelovito je i brzo ispečena na svim dijelovima – objašnjava mentor Z. Kozjak, dodajući kako je turbo roštilj dobio preporuku za sudjelovanje u sličnim manifestacijama, kako bi ga moglo vidjeti još više ljudi.

Izložba inovacija, s koje virovitički učenici redovno dolaze s osvojenim nagradama, prilika je vidjeti predmete koje učenici i mentori sami izrađuju od novih ili starih materijala te imaju praktičnu primjenu.

– U sklopu izložbe organizirana su različita korisna i zanimljiva predavanja i radionice. Naše sudjelovanje na ovoj manifestaciji omogućile su gradske tvrtke Virkom d.o.o. i Flora Vtc. d.o.o. kojima zahvaljujemo na višegodišnjoj potpori – kaže Z. Kozjak. (www.icv.hr, mlo, zk, foto: Z. Kozjak)

Skip to content