Virovitički “Nazori” bogatim programom proslavili Dan škole: Uz košarkaške državne prvakinje, najveći pljesak dobila naj učenica Martina Sabo

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U predivnom ambijentu velike trodijelne sportske dvorane, današnjom (petak) svečanom priredbom obilježen je Dan Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica, ujedno jedne od najstarijih škola na području Virovitičko-podravske županije.

Pred prepunim gledalištem osnovnoškolci su ponosnim roditeljima i mentorima kroz pjesmu, ples, medalje, pehare i diplome pokazali sav trud koji su ulagali u svoje obrazovanje.

Program je prigodnim riječima otvorila ravnateljica Sanjica Samac koja je posebnu zahvalu uputila učenicima, njihovim mentorima, djelatnicima škole i roditeljima na postignutom uspjehu, a čestitkama su se pridružili i predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Ivančica Fett – Škvarić, te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica.

Bila je to prigoda da se najuspješnijim učenicima u školskoj godini, ali i jubilarcima uruče simbolične nagrade.

Za 35 godina rada nagradu je dobila Sanja Tatalović – Štimac, za 30 godina rada Sanjica Samac, Vanda Zdjelar – Viljevac, Natalia Vida i Krum Stevanovski, za 25 godina rada Ksenija Bosanac, za 20 godina rada Jirina Lukaš, za 15 godina rada Željka Vukoja, Simona Stanković, Elvira Slavić Tomšić, Jasenka Kolarić Barač, Žarko Klaić, Sanja Roklicer, Marijana Jengić i Sonja Babić, te za 10 godina rada Sanja Brlas i Marina Tkalec.

Već tradicionalno predstavljeni su učenici koji su bili nominirani za najučenika škole. Ove godine nominirani su bili: Katja Teskera (8.A), Marko Teskera (8.A), Nikolina Kojić (8.B), Andrea Kovač (8.D), Darma Rončević (8.D), Dora Lakota Kovač (8.D), Mislav Škvarić (8.D) i Martina Sabo (8.D). Svi nominirani učenici istaknuli su se odličnim uspjehom i uzornim vladanjem tijekom svih osam godina školovanja, a titulu najučenice 2021./22. godine odnijela je Martina Sabo.

Ovaj uspjeh mi puno znači iako se na početku nisam nadala da ću baš ja biti najučenica Osnovne škole Vladimira Nazora. Znala sam da imam jaku konkurenciju stoga nisam očekivala ovu titulu, no sretna sam i ponosna na samu sebe jer se moj trud isplatio – rekla je s velikim osmijehom na licu ovogodišnja najbolja učenica.

Učenici Osnovne škole Vladimira Nazora ostvarili su i zapažene rezultate na sportskim terenima, a posebno su uspješne bile košarkašice. Nakon prvog mjesta na županijskom natjecanju, na Državnoj završnici u Vinkovcima ovog tjedna košarkaška ekipa učenica petih i šestih razreda osvojila je naslov prvakinja Hrvatske. Prvakinje su ispred škole dočekane pjesmom i bakljadom, bio je to zaista spektakularan doček. Spomenimo, naslov su osvojile Lana Bajivić, Maja Lena Bucifal, Margareta Cenger, Naya Čevelak, Lorena Kanižaj, Katarina Kanjka, Petra Kubin, Alisa Lovreković, Ena Salajić, Lavinia Subota, Lea Štampar i Tena Tolušić, a za ekipu su tijekom županijskog natjecanja igrale i Marija Počić te Lana Lovrenčić. Ekipu su vodili nastavnik Ivan Šuper te klupski treneri Robert Fritz i Robert Cenger.

Uz njih, na Državnom natjecanju iz Tehničke kulture istaknuli su se učenici 7.A razreda, Petar Ključec (kategorija strojarske konstrukcije) i Patrik Volenik (kategorija fotografija). Isto tako, Viktor Abramović (5.C) i Franka Tomljanović (5.D), ostvarili su visok plasman na Državnom natjecanju “Sigurno u prometu”. Mentor svim učenicima bio je Stevan Radijevac.

Izuzetno smo ponosni i zadovoljni svim našim uspjesima, kako onih u znanju, tako i sportskih. Svi ovi uspjesi kruna su cjelogodišnjeg rada učitelja, učenika i naravno roditelja, kao i svih onih ostalih koji su nam pružili podršku. Ova svečana priredba je upravo njima u čast, da proslavimo ovaj naš dan baš onako kako treba. Presretni smo što napokon imamo i svoju dvoranu, jedan prekrasan prostor u kojem možemo pokazati sve ono što smo radili u proteklom periodu – rekla je ravnateljica škole Sanjica Samac.

Okupljena publika, ponosni roditelji, bake i djedovi mogli su uživati u odličnoj priredbi i raznovrsnom programu u kojem su se pjevnim, plesnim i glumačkim točkama predstavili učenici “Nazora”. Na samom kraju, svi učenici izvedbom pjesme “Baltazar” zaključili su ovogodišnju proslavu Dana škole.

(www.icv.hr, ts)

Skip to content