Virovitički HZZ započinje s provedbom ankete poslodavaca

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Hrvatski zavod za zapošljavanje već četvrtu godinu za redom  provodi anketu poslodavaca. To je istraživanje kojim se prikupljaju informacije od poslodavaca o prethodnom …
Hrvatski zavod za zapošljavanje već četvrtu godinu za redom  provodi anketu poslodavaca. To je istraživanje kojim se prikupljaju informacije od poslodavaca o prethodnom i o očekivanom kretanju nezaposlenosti i zapošljavanja, o eventualnim poteškoćama pri zapošljavanju te budućim planovima i potrebama u pogledu zanimanja, znanja i vještina radnika.

Anketa poslodavaca se provodi u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom udrugom poslodavaca, tj. s partnerskim institucijama koje su dale potporu HZZ-u u provedbi ove ankete.

Istraživanje se provodi na području cijele RH putem upitnika koji se poštom ili osobno od strane djelatnika HZZ-a dostavlja poslodavcima, a također je dostupan i na web stranici HZZ-a ( http://hzzweb.hzz.hr/manager/poslodavac_anketa.asp) pa se može ispuniti i online.

Anketom poslodavaca za 2009. godinu obuhvatiti će se preko 15 000 poslodavaca s područja cijele RH, dok s područja naše Županije oko 400 poslodavaca  i to  u razdoblju od 19.siječnja do 27. veljače 2009. do kada traje predviđeno anketiranje.

Poslodavci koji traže i zapošljavaju radnu snagu susreću se s problemom neusklađenosti ponude i potražnje, odnosno neusklađenosti  znanja i vještina koje od potencijalnih  radnika traže  i onoga što ti radnici mogu ponuditi .

Ovom anketom poslodavci imaju priliku iskazati svoje  potrebe i poteškoće, te u suradnji sa HZZ PS Virovitica pronaći prikladna rješenja.

Isto tako HZZ PS Virovitica na temelju dobivenih informacija može se adekvatno pripremiti za davanje usluga savjetovanja i usmjeravanja nezaposlenih osoba prema potrebama na našem lokalnom tržištu radne snage kao i pripremi i provođenju aktivnosti na daljnjem stručnom osposobljavanju, usavršavanju i prekvalifikaciji nezaposlenih osoba.

Svim poslodavcima obuhvaćenim anketom poslodavaca  unaprijed zahvaljujemo na suradnji i želimo puno uspjeha u poslovanju i razvoju.

Skip to content