Virovitički HZZ osposobio još 47 nezaposlenih osoba

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Virovitica i dalje nastavlja sa stručnim osposobljavanjima za potrebe lokalnog tržišta rada.Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Virovitica i dalje nastavlja sa stručnim osposobljavanjima za potrebe lokalnog tržišta rada. Danas su podijeljena uvjerenja za polaznike stručnih osposobljavanja za zanimanja mesar, pekar, pomoćni konobar i soboslikar. Podijeljeno je ukupno 47 verificiranih uvjerenja koja će polaznici osposobljavanja upisati u radnu knjižicu.

Stručno osposobljavanje za navedena zanimanja organizirao je Hrvatski zavod za zapošljavanje PS Virovitica, a provelo je Pučko otvoreno učilište Čakovec u suradnji sa Strukovnom školom i Industrijsko-obrtničkom školom Virovitica.

2 1228230081Podjeli su prisustvovali Privremeni pročelnik Područne službe Virovitica Ivan Domšić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Čakovec Verica Rosić i rukovoditeljica posredovanja HZZ Područne službe Virovitica Blaženka Bajan.

Zavod za zapošljavanje financirao je sve troškove osposobljavanja nezaposlenih osoba. Osim plaćenog osposobljavanja polaznicima je plaćen putni trošak, osiguranje, liječnički pregled, minimalna novčana pomoć.

Stručnim osposobljavanjima nezaposlene osobe su stekle nova znanja i vještine kojima će biti konkurentniji na tržištu radne snage. (vt.info)

Skip to content