Virovitički HZZ osposobio 30 bravara i zavarivača

U prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Virovitica održana je podjela uvjerenja za nezaposlene osobe, polaznike stručnih osposobljavanja za zanimanje bravar i zavarivač.1 1226923378U prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Virovitica održana je podjela uvjerenja za nezaposlene osobe, polaznike stručnih osposobljavanja za zanimanje bravar i zavarivač. Podjeli su prisustvovali ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Slatina Pavao Čačić i privremeni pročelnik HZZ Područne službe Virovitica Ivan Domšić sa suradnicima. Ukupno je podijeljeno 17 uvjerenja za zanimanje bravar i 13 uvjerenja za zanimanje zavarivač.

Stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba za zanimanja bravar i zavarivač provelo je Pučko otvoreno učilište Slatina, u organizaciji HZZ Područne službe Virovitica temeljem Nacionalnog akcijskog plana zapošljavanja (NAPZ) za 2008. godinu. Završenim osposobljavanjem i stečenim novim znanjima i vještinama nezaposlenim osobama pruža se veća mogućnost zapošljavanja.

U 2008. godini Zavod za zapošljavanje PS Virovitica osposobit će ukupno 172 osobe za 13 deficitarnih zanimanja što je za 25% više u odnosu na prošlu godinu.
Za sve troškove osposobljavanja nezaposlenih osoba (tečaj, minimalnu novčanu pomoć, putni trošak, liječnički pregled, zaštitna odijela i osiguranje) utrošit će se 1.700.000,00 kn.

Skip to content