Virovitički „atletski divovi“: I ove godine je “Brlići” kros Sportskih novosti, Marino Bloudek slavio šesti put za redom

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Kada u svom „stožeru“ imate trenera Zlatka Tota, koji je stvorio juniorskog europskog atletskog prvaka Marina Bloudeka, tada ste već obavili pola posla da budete prvi u utrci. Ako treba o „zavezanih očiju“. A ekipa OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice, u subotu je na krosu Sportskih novosti, ekipno slavila peti put u zadnjih šest godina.

Onaj jedini put kada nisu bili prvi, tada su bili „samo treći“. Neponovljivo. Inače, u kategoriji studenata, slavio je Virovitičanin Marino Bloudek, nekoć član Agrama (Zagreb), danas trkač Kvarnera iz Rijeke. Na put u Zagreb je krenulo 61 učenika uz petero učitelja iz „Brlića“, a u ukupnom poretku „IBM-ovci“ su lakoćom „poderali“ konkurenciju. Brlići su skupili 220 bodova, 32 više od drugoplasiranih OŠ Josip Lovretić Otok 188, te 80 bodova „ibera“ u odnosu na brončane OŠ Vladimir Nazor Križevci (140 bodova). Virovitičani su u Zagrebu slavili u tri kategorije (djevojčice 6. i 8. razred) te dječaci u konkurenciji učenika osmih razreda. (www.vpz.hr, Fotografija: Zlatko Tot i Facebok)

Skip to content