Virovitičke mažoretkinje, u Beču su se okitile srebrom i broncom

U organizaciji Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske i Austrian Association of Majorettes – Wiener Majoretten, u dvorani VHS Event Center Liesing u Beču je održan je ˝II. Vienna Christmas Open˝, međunarodno natjecanje mažoretkinja. Na natjecanju je nastupio 31 tim iz 8 zemalja – Hrvatske, Austrije, Češke, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Italije i Rumunjske. Izvedeno je ukupno 103 koreografije u solo, duo/trio i mini formacijama te 24 u velikim formacijama. Virovitičke mažoretkinje nastupile su u 5 kategorija i ostvarile jako dobre rezultate:
– seniorska mini formacija štap 2. mjesto i pehar, kadetski trio štap Laura Erak, Vanessa Maurović i Matea Radić 3. mjesto, dok je 4. mjesto osvojio kadetski duo štap Marcela Miščević i Lana Medved, te juniorski solo pom-pon Lorena Podgornik. Istodobno, 5. mjesto juniorski solo pom-pon je pripao Sunčici Bušetinčan. Koreografije su osmislile i postavile licencirane trenerice, članice Virovitičkih mažoretkinja, Petra Kozjak i Nataša Kranjec, koje su za ostvarene rezultate i na ovom natjecanju dobile trenerske medalje.
– Ovo je jako dobar početak desete godine rada Virovitičkih mažoretkinja i nadam se da će se takva i nastaviti˝ – izjavila je predsjednica Udruge i voditeljica tima Virovitičkih mažoretkinja Lidija Šunk-Kozjak.
Virovitičke mažoretkinje zahvaljuju svima koji su podržali njihov dosadašnji rad te im, kao i svim sugrađanima, žele Sretan Božić i uspješnu 2016. godinu. (www.icv.hr

Skip to content