Virovitičke mažoretkinje spremne za nastup na Svjetskom prvenstvu u Zagrebu: Predstavit će se u pet natjecateljskih kategorija

Virovitičke mažoretkinje spremne su za nastup na IV. Svjetskom prvenstvu koje se održava u Zagrebu u dvorani Dražen Petrović od petka, 23. do nedjelje, 25. rujna.

Na ovom natjecanju sudjeluju najbolji svjetski timovi s tri kontinenta – Europe, Azije i Afrike, a na tom popisu ponovno su i Virovitičke mažoretkinje.

Podsjetimo, posljednje Svjetsko prvenstvo održano je 2018. godine u Cape Townu (Južnoafrička Republika) gdje su Virovitičke mažoretkinje postale dvostruke svjetske viceprvakinje, a uz to osvojile i broncu te plasman u šest najboljih timova. Iduće Svjetsko prvenstvo trebalo se održati 2020. godine u Almatyu (Kazakhstan), ali je otkazano zbog pandemije koronavirusa. Bilo je planirano da se održavanje ovog Svjetskog prvenstva održi u Kazakhstanu, ali je zbog zabrinutosti trenera, roditelja i predsjednika asocijacija trenutnom situacijom između Rusije i Ukrajine, na kraju prebačeno u Zagreb.

Virovitičke mažoretkinje su pravo natjecanja na Svjetskom prvenstvu ostvarile kvalificiravši se na Europsko prvenstvo te odlučile predstaviti svoj tim u pet natjecateljskih kategorija kroz dva dana natjecanja:

Petak:

Kadetkinje mini formacija štap – državne prvakinje

Juniorke duo pom pon – Manuela Kucljak i Lana Malčec -2. mjesto državni turnir

Subota:

Kadetkinje mini formacija pom pon – 2. mjesto državni turnir

Kadetkinje duo pom pon – Amber Maria Đanić i Karla Nađaković – državne prvakinje

Seniorka Petra Bubnjić solo acrobatic – 3. mjesto državni turnir

-Vjerujem da će moje djevojke i djevojčice ponovno pokazati najbolje od sebe i ostvariti izvrsne rezultate. Možda se opet vratimo i s kojom medaljom, ali najvažnije mi je da djeca daju sve od sebe i uživaju ovaj vikend jer su zasluženo ostvarile pravo da se nalaze među najboljim svjetskim timovima, a već to je veliki uspjeh za sve nas – rekla je uoči Svjetskog prvenstva u Zagrebu predsjednica i trenerica Virovitičkih mažoretkinja Nataša Kranjec.

(www.icv.hr)

Skip to content