Virovitičke mažoretkinje prošle kvalifikacije za europsko prvenstvo

viroviticke mazoretkinjeU organizaciji Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske i domaćina  Kloštranskih mažoretkinja, u subotu 23. veljače u Ivanić-Gradu održan je 21. Kvalifikacijski turnir za solo formacije na Europsko prvenstvo mažoretkinja, koje se ove godine održava u Tatabany u Mađarskoj od 22. do 25. kolovoza.

Izvedeno je 111 koreografija: 32 kadetske, 49 juniorskih i 30 seniorskih. Virovitičke mažoretkinje, pod vodstvom trenerica Petre Kozjak ( kadeti i juniori ) i Nataše Kranjec ( seniori ), natjecale su se u 11 kategorija i ponijele kući 7 medalja – 3 zlatne te 2 srebrne i 2 brončane.

Zlato su osvojile juniorke Mirela Deskar i Ivana Kozjak za duo/trio pom-pon, juniorska mini pom-pon formacija i seniorka Dorja Meštrić za solo pom-pon. Srebrne medalje ponijele su juniorke za mini mix formaciju i seniorke Petra Kozjak, Nataša Kranjec i Dorja Meštrić za duo/trio pom-pon, a broncu oko vrata dobile su kadetkinje za mini formaciju pom-pon i juniorka Mirela Deskar za solo pom-pon. Bez medalja, ali i ne daleko od njih, ostale su juniorke Ivana Kozjak, solo štap i Ivana Kozjak i Mirela Deskar, duo/trio štap na četvrtom mjestu, juniorska mini štap formacija na petom i kadetska mini mix formacija na šestom mjestu.

Ostvarenim rezultatima Virovitičke mažoretkinje kvalificirale su se na Europsko prvenstvo mažoretkinja 2013. i potvrdile svoj ugled u Savezu gdje zauzimaju visoko 3. mjesto na rang listi.

Skip to content