Virovitičke mažoretkinje – četvrte u Europi

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

vir mažoretkinjeU Poreču je od 28. – 31. 08. 2014. održano XI. Europsko i I. Svjetsko prvenstvo mažoretkinja u organizaciji International Majorette-Sport Association ( IMA ) i Majorette-sport World Federation ( MWF ). Kroz četiri dana mažoretkinje iz 98 timova, iz 14 zemalja s 3 kontinenta – Europe, Afrike i Azije izvele su preko 700 koreografija.Hrvatsku je predstavljalo 13 timova članica Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske ( SMPTH ), među kojima su bile i Virovitičke mažoretkinje koje su osmi puta zaredom dio reprezentacije Hrvatske.
Virovitičanke su se natjecale u 10 kategorija: kadeti duo/trio pom-pon ( Viktoria Bartulović, Marcela Miščević, Lorena Podgornik ), juniori solo pom-pon ( Tina Arnold ), duo/trio štap ( Tina Arnold, Tea Pšihistal, Antonela Ščetarić ), mini formacije štap, pom-pon i mix te velika mix formacija i seniorke mini formacije pom-pon i flag i velika formacija štap.
Svojim nastupima djevojke su i opet dokazale kvalitetu rada tima jer kući su se vratile s izvrsnim rezultatima. Juniorke i seniorke uz pomoć trenerice Petre Kozjak zauzele su 5. mjesto na svjetskoj i 4. mjesto na europskoj ljestvici u kategoriji velike mix formacije te 7. mjesto na svjetskoj i europskoj ljestvici u kategoriji mini flag, 16. mjesto na svjetskoj a 15. na europskoj za mini pom-pon i 21. mjesto sa velikom formacijom štap na obje ljestvice. Uz pomoć trenerice Nataše Kranjec kadetkinje su zauzele 15. mjesto na obje razine, juniorski solo pom-pon 21. na svjetskoj i 20. na europskoj ljestvici, trio štap 24., mini štap 18., mini pom-pon 15. i mini mix 12. mjesto na obje razine.
– Postignutim uspjehom u Poreču moje djevojke potvrdile su da idemo pravim putem. Od prošlogodišnjeg Europskog prvenstva popeli smo se za dva mjesta na ljestvici poretka, što nije mala stvar u tako velikoj konkurenciji kazala je Lidija Šunk Kozjak, voditeljica tima. (www.icv.hr, lšk)

Skip to content