Virovitička Gradska knjižnica pokrenula projekt ”Upoznajte naše mlade nade”

Predstavnici Gradske knjižnice i čitaonice gostovali su u Društvu Virovitičana u Zagrebu što je prvi u nizu posjeta koje djelatnici Gradske knjižnice žele ostvariti u sklopu akcije ”Upoznajte naše mlade nade”…Predstavnici Gradske knjižnice i čitaonice gostovali su u Društvu Virovitičana u Zagrebu što je prvi u nizu posjeta koje djelatnici Gradske knjižnice žele ostvariti u sklopu akcije ”Upoznajte naše mlade nade” i kroz ovu novinu u svojim aktivnostima oplemeniti i nadopuniti već postojeću suradnju s drugim ustanovama u Republici Hrvatskoj uglavnom knjižničnog tipa.

Cilj ovog projekta je ostvariti gostovanja po cijeloj Republici Hrvatskoj (jer imamo za predstaviti mlade virovitičke muzičare, literate, crtače,…), te uz organiziranje nekih predavanja s tribina o našem gradu prikazati i film o Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici rekla je ravnateljica Višnja Romaj.

U Zagrebu je tom prigodom predavanje pod naslovom”Strip u Virovitici 1985. – 2009.”održao veliki virovitički zaljubljenik u strip, najveći hrvatski kolekcionar stripa i jedan od osnivača Strip cluba 85 dr. Ivica Veles.

Koliko je samo predavanje bilo interesantno svjedoči i činjenica što su uz veliki broj prisutnih njemu nazočili i poznati hrvatski strip majstori Veljko Krulčić, Žarko Beker i čovjek koji je godinama uveseljavao djecu kroz lik popularnog ”Lastana” u Modroj Lasti Rudi Aljinović.

Skip to content