Virovitička carinarnica proslavila drugu godišnjicu

Povodom druge godišnjice od osnutka virovitičke carinarnice u prostorijama carinarnice održana je prigodna svečanost na kojoj su između ostalih prisustvovali i saborski zastupnik Josip Đakić i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.1 1256651127Povodom druge godišnjice od osnutka virovitičke carinarnice u prostorijama carinarnice održana je prigodna svečanost na kojoj su između ostalih prisustvovali i saborski zastupnik Josip Đakić i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.
Tom prigodom pročelnica carinarnice Željka Grahovac u kratkim crtama iznijela je sva događanja vezana uz dosadašnji rad carinarnice posebno se osvrnuvši na činjenicu da virovitička carinarnica iako ima znatno manje djelatnika u odnosu na druge svoj posao obavlja jednako kvalitetno za što je osobito zaslužan i kadar koji uglavnom čine zaposlenici više i visoke stručne spreme što u dugim carinarnicama i nije slučaj. Samo promet putnika na državnoj granici iznosi oko 600.000 u oba smjera, ali nastojimo biti i kvalitetan servis gospodarstvu.

Saborski zastupnik Josip Đakić izrazio je zadovoljstvo što je Carinarnica Virovitica opravdala svoje postojanje upravo zbog svih napora da se dođe do njenog otvorenja prije dvije godine, ali i zaželio da ova kriza što prije prođe pa da može doći do njenog punog ustroja.
Prilikom osnivanja postavilo se je pitanje isplativosti, ali mi smo znali da to neće biti problem jer smo mi izvozno orijentirana sredina, no važno je naglasiti da ja upravo carinarnica naš veliki plus uz zone i cijene u njima prilikom dovođenja novih investitora. Uz sve to nastojimo vratiti i željezničku prugu Virovitica – Barcs zbog industrijskog prijevoza što će još više unaprijediti posao carinarnice rekao je tom prigodom gradonačelnik Kirin.

Skip to content