Virovitička braniteljska zadruga Zlatni vrtovi spremna preuzeti financijske obveze i proizvodnju jabuka legendarnog zapovjednika Vukovara Mile Dedakovića jastreba

jastrebKako bi mu čestitaliKako bi mu čestitali božićne i novogodišnje blagdane te zaželjeli puno zdravlja, predstavnici više hrvatskih braniteljskih udruga posjetili su teško bolesnog legendarnog zapovjednika obrane Vukovara Milu Dedakovića Jastreba u njegovu domu u Ferdinandovcu. Donijeli su mu prigodne poklone i nešto novčanih priloga, ali kako je rekao Mladen Pavković, predsjednik UBIUDR-a Podravke, prvenstveno su mu htjeli pokazati da ga nisu zaboravili i pružiti primjer drugima da brinu o braniteljima u svojim sredinama koji nerijetko žive na rubu gladi, bolesni, usamljeni i zaboravljeni.

Jastreb se sa svima pozdravio i zahvalio im na podršci. Kazao je da se baš i ne osjeća najbolje, ima problema s disanjem i umorom, ali da mu je puno lakše spavati otkako je od gradonačelnika Vukovara Željka Sabe dobio električni krevet. Njegova obitelj očekuje da će imati još bolje uvjete kada konačno dođu i električna kolica.

Josip Đakić, predsjednik HVIDRA-e, koja je Jastrebu već donirala 20.000 kuna, jučer je s upraviteljem poljoprivredne braniteljske zadruge iz Virovitice Zlatni vrtovi s obitelji Dedaković razgovarao i o spremnosti da preuzmu financijske obaveze i njihovu proizvodnju jabuka, s kojom se više ne mogu nositi zbog Jastrebove bolesti.

Zapovjednikova supruga još jednom je istaknula kako joj je velika želja da zaživi i njihova inicijativa osnivanja zaklade za branitelje, kao i osnivanja krovne braniteljske organizacije koja bi ujedinila sve udruge.

– Mile je dobio sve što mu je potrebno. Hvala svim ljudima dobrog srca. Ajmo sada pomoći i drugima kojima je pomoć potrebna – istaknula je Tereza Dedaković, poslavši jasnu poruku ministru branitelja Predragu Matiću. – Fred, prvo obećanje si ispunio. Objavio si registar branitelja. Sada otvori i bolnicu za ratne veterane. (www.vecernji.hr)

Skip to content