U Virovitici se u četvrtak 16. lipnja održava 3. regionalni projekt njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Nakon što je gradonačelnik Ivica Kirin u travnju posjetio njemačku gospodarsku komoru – DIHK gdje ga je primio i s njim održao radni sastanak Tobiasom Baumannom voditelj Odjela za istočnu i jugoistočnu Europu te Srednju Aziju, Sektor Međunarodna tržišta dogovoreno je da se u Virovitici 16. lipnja održi 3. regionalni projekt njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore. Radi se o zajedničkoj organizaciji njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore i HGK Županijske komore Virovitica. U njemačku gospodarsku komoru učlanjeno je čak 3.8 milijuna tvrtki od čega 270.000 u Berlinu te ima ispostave u 40 država, a jedna od njih je i Republika Hrvatska. Tom prigodom gradonačelnik Ivica Kirin predstavio je virovitičke poduzetničke zone odnosno Viroviticu ne samo kao lokalnu destinaciju već kao nacionalnu i regionalnu destinaciju i poveznicu zapadne i jugoistočne Europe. Nazočio je i sastanku i prezentaciji Agencije za investicije i konkurentnost Vlade Republike Hrvatske koju je održao ravnatelj Damir Novinić.

3.regionalni projekt njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore – gospodarski susret u Virovitici održat će se u Gradskoj vijećnici Grada Virovitice. Uvodno će se sudionicima Gospodarskog susreta uz domaćine gradonačelnika Ivice Kirina, predsjednika HGK – ŽK Virovitica Ivana Slamića i obnašateljice dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanje Bošnjak, obratiti i predsjednik Njemačko-hrvatske komore Nicolas Baron Adamovich i stalni zamjenik veleposlanika SR Njemačke u Republici Hrvatskoj Andreas Kraus.

Sudionicima će biti predstavljeni relevantni pokazatelji o gospodarstvu grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, a govorit će se i o Njemasčko-hrvatskoj komori kao partneru u jačanju konkurentnosti te se održati i panel-rasprava Iskustva i investicijski potencijal u Virovitičko-podravskoj županiji.

Skip to content