U Virovitici potpisana Povelja prijateljstva

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin primio je danas, u Gradskoj upravi, predsjednika Hrvatskog društva Ljubljana Petra Antunovića i šefa biciklističke karavane Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana Milana Pavelića. Tom prilikom, gradonačelnik Kirin je potpisao Povelju o povezivanju gradova i općina na putu kojim prolazi tradicionalna karavana.

Uz zahvalu gradonačelniku na prijemu i kontinuiranoj podršci Putu prijateljstva Vukovar – Ljubljana,  Petar Antunović istaknuo je da je Povelja prijateljstva ujedno povelja mira, suživota i uzajamne solidarnosti. Svi potpisnici obvezuju se na očuvanje tradicije biciklističke karavane te na stalnu i svestranu suradnju gradova i općina u prijateljskim susjednim državama Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji. Nakon 13 godina održavanja karavane, Poveljom se donosi zajednički zaključak svih sudionika ove manifestacije da svojim potpisima trajno obilježe značaj tog prijateljstva za buduće generacije.

Uz gradonačelnika Ivice Kirina dosadašnji potpisnici Povelje su i zagrebački i ljubljanski gradonačelnici Milan Bandić i Zoran Janković te gradonačelnici Svete Nedelje i Samobora – Drago Prahin i Krešo Beljak, te čelnici slovenskih gradova Sevnica, Trebnja i Grosupolja – Srečko Ocvirk, Alojzij Kastelič i Petar Verlič.

Skip to content