Virovitice i Virovitičko-podravske županije nema u viziji ministra Siniše Hajdaš Dončića „Koprivnica i Bjelovar se trebaju povezati sa Zagrebom brzom cestom“

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture u Vladi Zorana Milanovića, Siniša Hajdaš Dončić, u Večernjim listu, u broju od subote 21. travnja, dao je intervju u kojem se između ostalog osvrnuo i na gradnju „podravskog ipsilona“.

Na novinarsko pitanje, „Što će biti sa starim projektima, poput pelješkog mosta, podravskog ipsilona, autoceste Zagreb – Sisak, ministar Hajdaš Dončić je odgovorio:

– Smatram da za većinu tih projekata trebaju dodatne cost-benefit analize. Neki od njih su neperspektivni.

Koji? Podravki ipsilon?

– Smatram da je gradnja te autoceste bila politička odluka bivše vlade. Za stanovnike tog područja bolja je brza cesta nego autocesta. Koprivnica i Bjelovar se trebaju povezati sa Zagrebom brzom cestom jer je potrebno povezati regije sa Zagrebom…

Prema navedenom, niti Virovitice niti Virovitičko-podravske županije, niti ovog dijela Podravine i Slavonije, njene bolje i brže povezanosti sa Zagrebom, ostatkom Hrvatske, te u konačnici gospodarskog razvitka, u viziji ministra Siniša Hajdaš Dončić –nema.

Virovitičko-podravski župan, Tomislav Tolušić, konsterniran je vizijom razvitka cestogradnje novog ministra Siniše Hajdaš Dončića, „koji vidi povezivanje sa Zagrebom, samo Bjelovara i Koprivnice“, no ne i Virovitičko-podravske županije i Virovitice.

– Nadali smo se da će novi ministar imati viziju boljeg cestovno povezivanje kontinentalnih županija, no očito to nije tako. Pitanje bolje cestovne povezanosti je pitanje i gospodarskog opstanka ovog područja. Posljedica toga bit će gospodarska stagnacija ovog dijela Slavonije i Podravine. Čini mi se da prema ponašanjima nekih, kao da Virovitičko-podravska županija i Virovitica, ali i područja susjednih podravskih i slavonskih županija, nisu u Hrvatskoj.

www.vpz.hr

Skip to content