Virovitičanka Nevenka Jelić proslavila stoti rođendan: Malo stresa, puno zabave i dobro društvo je sve što je potrebno

Da su godine zaista samo broj, dokazala nam je gospođa Nevenka Jelić, korisnica Doma za starije Baturina, koja je proslavila 100. rođendan. Slavljenici je došao čestitati i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa svojom zamjenicom Vlastom Honjek – Golinac. Vidno raspoložena Nevenka goste je dočekala u elegantnom izdanju i uz široki osmijeh.

Izuzetna mi je čast i srce mi je puno što smo danas posjetili našu Virovitičanku Nevenku koja je proslavila svoj stoti rođendan. Kako smo uspjeli saznati, ali i vidjeti, gospođa Jelić i dalje je pokretna i aktivna, što vrlo pohvalno u ovim godinama. Mislim da nam ona može poslužiti kao primjer da bismo i mi sami trebali usvojiti neke od navika naših starijih, trebali bismo svi skupa zdravije živjeti, razgovarati i promijeniti se na bolje. Kažu kako je Strossmayerova ulica, od kuda dolazi naša Nevenka, najduža ulica u Virovitici, ali čini se kako ima i najduže živuće stanovnike. Nemamo što drugo reći nego poželjeti Nevenki dobro zdravlje i da ostatak života provede sretna kako je i zaslužila – rekao je gradonačelnik Kirin.

Nevenka je život provela u Virovitici kao jedino dijete u obitelji, što joj, priznaje, nije loše palo. Svoju obiteljsku kuću napustila je prije nešto više od dvije godine i pridružila se ostalim korisnicima u domu. Znala je Nevenka reći kako je u mladosti, ali i pod stare dane, znala uživati u zabavama, a jedna takva pripremljena je jučer upravo za nju.

Gospođa Nevenka je ovdje nešto više od dvije godine i slobodno mogu reći kako je vrlo aktivna, samostalno hoda, jede, puno vremena provodi družeći se s ostalim korisnicima, posebno sa svojom cimericom, a jedini problem predstavlja joj to što slabije čuje. Za nju smo jučer pripremili jednu pravu rođendansku zabavu, imali smo tortu, bilo je tu glazbe i plesa tako da smo svi skupa zbilja uživali i proslavili Nevenkin ulazak u drugo stoljeće života – kaže nam ravnateljica Doma Jasminka Baturina.

Nakon dobre zabave i malo odmora, te kada su se slegli svi dojmovi, upitali smo Nevenku kako se ona osjeća sa svojih sto godina, no Nevenka tom brojkom i nije previše impresionirana.

Što da vam kažem, rođendan kao i svaki drugi– odgovorila je Nevenka kratko i jasno, no s nama je za kraj ipak podijelila svoju tajnu tako dugovječnog života.

Odrastajući kao jedinica u svojoj obitelji, svi su me razmazili. Tako je bilo u mojoj mladosti, a tako je i sada u Domu. Svi me vole, svi se brinu za mene i svi se vole sa mnom podružiti. To je ono što je u životu najvažnije. Malo stresa, puno dobre zabave, dobro društvo, dobri prijatelji i to je sve što je potrebno – zaključila je Nevenka, a mi ćemo joj i ovom prilikom još jednom poželjeti sve najbolje za njezin okrugli rođendan! (www.icv.hr, mra, fotografije: Martina Bašić)

Skip to content