Virovitičanka Nevenka Jelić proslavila stoti rođendan: Malo stresa, puno zabave i dobro društvo je sve što je potrebno

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Da su godine zaista samo broj, dokazala nam je gospođa Nevenka Jelić, korisnica Doma za starije Baturina, koja je proslavila 100. rođendan. Slavljenici je došao čestitati i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa svojom zamjenicom Vlastom Honjek – Golinac. Vidno raspoložena Nevenka goste je dočekala u elegantnom izdanju i uz široki osmijeh.

Izuzetna mi je čast i srce mi je puno što smo danas posjetili našu Virovitičanku Nevenku koja je proslavila svoj stoti rođendan. Kako smo uspjeli saznati, ali i vidjeti, gospođa Jelić i dalje je pokretna i aktivna, što vrlo pohvalno u ovim godinama. Mislim da nam ona može poslužiti kao primjer da bismo i mi sami trebali usvojiti neke od navika naših starijih, trebali bismo svi skupa zdravije živjeti, razgovarati i promijeniti se na bolje. Kažu kako je Strossmayerova ulica, od kuda dolazi naša Nevenka, najduža ulica u Virovitici, ali čini se kako ima i najduže živuće stanovnike. Nemamo što drugo reći nego poželjeti Nevenki dobro zdravlje i da ostatak života provede sretna kako je i zaslužila – rekao je gradonačelnik Kirin.

Nevenka je život provela u Virovitici kao jedino dijete u obitelji, što joj, priznaje, nije loše palo. Svoju obiteljsku kuću napustila je prije nešto više od dvije godine i pridružila se ostalim korisnicima u domu. Znala je Nevenka reći kako je u mladosti, ali i pod stare dane, znala uživati u zabavama, a jedna takva pripremljena je jučer upravo za nju.

Gospođa Nevenka je ovdje nešto više od dvije godine i slobodno mogu reći kako je vrlo aktivna, samostalno hoda, jede, puno vremena provodi družeći se s ostalim korisnicima, posebno sa svojom cimericom, a jedini problem predstavlja joj to što slabije čuje. Za nju smo jučer pripremili jednu pravu rođendansku zabavu, imali smo tortu, bilo je tu glazbe i plesa tako da smo svi skupa zbilja uživali i proslavili Nevenkin ulazak u drugo stoljeće života – kaže nam ravnateljica Doma Jasminka Baturina.

Nakon dobre zabave i malo odmora, te kada su se slegli svi dojmovi, upitali smo Nevenku kako se ona osjeća sa svojih sto godina, no Nevenka tom brojkom i nije previše impresionirana.

Što da vam kažem, rođendan kao i svaki drugi– odgovorila je Nevenka kratko i jasno, no s nama je za kraj ipak podijelila svoju tajnu tako dugovječnog života.

Odrastajući kao jedinica u svojoj obitelji, svi su me razmazili. Tako je bilo u mojoj mladosti, a tako je i sada u Domu. Svi me vole, svi se brinu za mene i svi se vole sa mnom podružiti. To je ono što je u životu najvažnije. Malo stresa, puno dobre zabave, dobro društvo, dobri prijatelji i to je sve što je potrebno – zaključila je Nevenka, a mi ćemo joj i ovom prilikom još jednom poželjeti sve najbolje za njezin okrugli rođendan! (www.icv.hr, mra, fotografije: Martina Bašić)

Skip to content