Virovitičanka Dora Međimorec jedina Hrvatica izabrana za volonterku na OI London 2012.

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Foto: hrt.hr

Organizacijski odbor OI London (LOCOG) izabrao je Doru Međimorec, studenticu četvrte godine Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, za jednu od 70.000 volontera na OI London 2012.

Dora, inače članica Međunarodne olimpijske akademije za mlade sudionike, jedina je iz Hrvatske izabrana za volontiranje na OI London 2012.

Prijavila se putem službene Internetske stranice LOCOG-a. Pola godine kasnije obavila je polusatni telefonski intervju na osnovu kojeg joj je ponuđena uloga voditelja jednog dijela organizacijskog tima rukometnog i košarkaškog turnira. „Prihvatila sam naravno oba posla i sada radim na rukometnom i košarkaškom turniru kao dio organizacijskog tima. Bit ću u Londonu od 16. srpnja do 12. kolovoza 2012. Veselim se što ću biti dio najvećeg športskog događaja. Volontiranje na OI London 2012. smatram svojim najvećim uspjehom do sada“ rekla je Dora.

Dora je u 2. razredu osnovne škole počela igrati rukomet u Virovitici. Bila je članica Hrvatske ženske rukometne reprezentacije te je kao kapetanica rukometne ekipe na prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici osvojila prvo mjesto na Svjetskom rukometnom prvenstvu srednjih škola 2000. u Grčkoj. Na Kineziološkom fakultetu usmjerila je „Organizaciju i menadžment u športu“. Govori engleski i španjolski, a objavila je i rad pod nazivom „Primjeri vježbi za razvoj izdržljivosti u rukometu“ u knjizi Kondicijska priprema sportaša za 2009. godinu.

Prijavila se i odabrana je na natječaju Hrvatske olimpijske akademije za sudjelovanje na 50. Međunarodnom simpoziju za mlade Međunarodne olimpijske akademije, koji je održan 2010. u Ateni i Olimpiji. „Od tada mi se život promijenio. Zaljubila sam se u filozofiju olimpizma i način života koji promiče mir i jednakost, te povezivanje različitih kultura, rasa i vjera kroz šport“ izjavila je Dora.

(www.hoo.hr)

Skip to content