Virovitičanin Davor Tarbuk primio drugi Oskar znanja

Davor Tarbuk, svestrani i talentirani Virovitičanin, danas je u Zagrebu u nazočnosti predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović primio svoj drugi Oskar znanja. Davor je i ove godine osvojio prvo mjesto iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna, a primiti drugi Oskar znanja još jedna mu je potvrda njegovog uspjeha.

Ovaj Oskar znanja još je jedna potvrda da je uspjeh ostvariv i izvan svijeta prirodoslovlja – rekao je Davor, kojemu ova skulptura daje i svojevrsni osjećaj pripadnosti unatoč različitostima od svojih vršnjaka.

Ljudi oko mene znaju da sam pomalo čudan, kao i moj rad, stoga mi sve ovo ima sentimentalno značenje jer prihvaćenost nije uvijek prisutna – priznaje Davor. S njim je pohvaljena i njegova mentorica Dubravka Sikora, profesorica likovnog odgoja, a dodjeli je nazočio i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

Oskara znanja dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje te nadležno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija. (www.icv.hr, žđl)

36297864 2215142191835092 2974657086073339904 n

Skip to content