Virovitičani u Zagrebu oduševljeni razvojem grada Virovitice!

Gradonačelnik Virovitice, Zvonko Kožnjak u pratnji ravnatelja Gradskeknjižnice i čitaonice Virovitica, prof. Ivana Zelenbrza, sinoć jeposjetio Zavičajni klub Virovitičana u Zagrebu gdje se susreo sVirovitičanima koji svoju ‘koricu kruha’ zarađuju u hrvatskojmetropoli, gradu Zagrebu.Gradonačelnik Virovitice, Zvonko Kožnjak u pratnji ravnatelja Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, prof. Ivana Zelenbrza, sinoć je posjetio Zavičajni klub Virovitičana u Zagrebu gdje se susreo s Virovitičanima koji svoju ‘koricu kruha’ zarađuju u hrvatskoj metropoli, gradu Zagrebu. Cilj posjete bio je upoznati Virovitičane s razvojem Virovitice što je u potpunosti pošlo za rukom prvom čovjeku grada Virovitice, jer je tokom prezentacije razvoja Grada nekoliko puta nagrađen pljeskom nazočnih koji sa svojih lica nisu mogli skriti uzbuđenje i ponos što se njihov rodni grad napokon izdigao iz ‘pepela’.

Ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, prof. Ivan Zelenbrz, kroz nekoliko desetaka fotografija koje su projicirane na platnu, prezentirao je novu Gradsku knjižnicu i čitaonicu Virovitica. Komentirajući svaku fotografiju, prof. Zelenbrz pokazao je kako je zgrada nove knjižnice izgledala dok je još u njoj bio tvinov salon, kako je izgledala dok su započeli radovi na uređenju zgrade, kako je teklo uređenje unutrašnjosti pa sve do svečanosti otvorenja od strane ministra kulture Bože Biškupića.

Gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak nazočne je upoznao s razvojem grada Virovitice. Tokom prezentacije govorio je o projektima koje je ova gradska vlast ostvarila, pa sve do projekata čija realizacija tek slijedi. Nazočni su najviše pitanja postavljali oko virovitičke obilaznice, buduće brze ceste prema Bjelovaru, poduzetničkim zonama, uređenju grada, saniranju odlagališta…

– Nikada nitko nije do sada nama Virovitičanima u Zagrebu tako cjelovito prezentirao razvoj grada Virovitice kao što je to učinio gradonačelnik Zvonko Kožnjak – reako je predsjednik Zavičajnog kluba Virovitičana u Zagrebu, Mirko Kovačević.

Gosti iz Virovitice svoje nekadašnje sugrađane darivali su prigodnim promidžbenim materijalima kao što su knjižica ‘Ja volim svoj grad 3’, s posebnim brojem časopisa Merdijani koji je glavnu temu posvetio upravo Virovitici, te s devet fotografija Virovitice velikog formata koje će krasiti zidove prostora Zavičajnog kluba Virovitičana u Zagrebu.

Druženju s Virovitičanima nazočili su i ‘novopečeni’ Zagrepčani, ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, saborski zastupnik Josip Đakić i pomoćnik ministra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Stjepan Mikolčić.

Skip to content