Virovitičani Tomislav Kolec i Antun Grizelj sudjeluju na 27. nacionalnom i 61. međunarodnom vojnom hodočašću u Lourdesu

U utorak, 14. svibnja započelo je 27. nacionalno i 61. međunarodno vojno hodočašće u Lourdes na kojem sudjeluju pripadnici Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova te Ministarstva hrvatskih branitelja.

Na hodočašću ove godine sudjeluju i dva Virovitičana – umirovljeni natporučnik Tomislav Kolec te umirovljeni satnik Antun Grizelj.

U ime Časničkog zbora grada Virovitice, Tomislav Kolec na hodočašću predstavlja Zajednicu udruga Hrvatskog časničkog zbora iz cijele Hrvatske, dok Antun Grizelj, predsjednik UHBDDR-a 50. samostalnog bataljuna Virovitica, predstavlja dragovoljce iz Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, također na razini države.

Ovogodišnje hodočašće odvija se pod geslom “Traži mir i za njim idi”, a na njemu sudjeluje oko 820 hodočasnika iz Hrvatske koji su se pridružili ostalim sudionicima iz više od 40 zemalja na 61. međunarodnom vojnom hodočašću vojski Europe i svijeta.

Zapovjednik ovogodišnjeg hodočašća je zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mato Mikić, a zamjenik zapovjednika hodočašća je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Ivo Raffaneli.

Organizator hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj. (virovitica.hr, morh.hr, fotografije: T. Kolec)

Skip to content