Virovitičani ponovno pokazali veliko srce: Za napuštene pse iz virovitičkog Skloništa prikupljeno gotovo 2.000 kuna

Brojni građani odazvali su z subotu, 24. studenog u prijepodnevnim satima akciji koju je pokrenula Kreativna udruga Unikat i donirali pokrivače, dekice, hranu i poslastice za napuštene pse iz virovitičkog Skloništa za životinje. Uz brojne potrepštine, za četveronošce je prikupljeno i 1990 kuna.

Akciji su se pridružili i volonteri s dvije njuške iz skloništa – Milicom i Vučkom. Kako je ovo dan za ukazivanje na važnost udomljavanja, akciju su podržali brojni građani sa svojim ljubimcima, kao i gradonačelnik Ivica Kirin koji je prije nekoliko godina također udomio napuštenog pasa iz Skloništa te njegovi zamjenici Damir Marenić i Vlasta Honjek-Golinac.

IMG 0542

Uspjehom akcije izuzetno su zadovoljni članovi udruge Unikat, a posebno začetnica ove akcije Sanda Štrković.
– Presretni smo što je odaziv bio ovakav. Akcija je i više nego uspjela – s osmjehom nam je rekla Sanda dodavši kako su magnetiće, privjeske, slike, kaputiće, pa čak i kape i šalove, koje su poklanjali građanima, pripremali dva tjedna. Ovi kreativci kao dio današnje akcije, održali su i radionicu za najmlađe na kojoj su izrađivali pse od papira.

Kako kažu, akciju će nastaviti i 8. prosinca na svome štandu na manifestaciji “Prosinac u gradu” i tako svima onima koji nisu danas uspjeli doći, omogućiti da sudjeluju u prikupljanju sredstava za sklonište. (icv.hr, fotografije Martina Bašić)

Skip to content