Virovitičani osvojili prestižni XENOPHANES TROPHY

DELFI – Euforiju u gledalištu bilo je teško obuzdati kada je momčad U13 Arsenalove škole nogometa iz Virovitice u finalu elitnog šestog po redu turnira Xenophanes protiv Olimpica iz albanske Tirane, nakon regularnih 1:1 i nakon penala pobijedila 4:2 i osvojila prestižni pokal. Veliki je to uspjeh i fantazija na travnjaku talentiranih nogometaša koji dolaze iz cijele Hrvatske, od Ludbrega pa do Otoka i Pakraca.

Gol u regularnom dijelu djelo je Josipa Blažica, a u penalima precizni su bili Marko Divković, Franko Zandona i Fabio Car. Naš vratar obranio je jedan udarac dok su Albanci dvaput promašili cijeli gol. Jako smo zadovoljni zalaganjem i igrom koju su prikazali naši dečki. Dali su sve od sebe i zbog toga nas je i pomazila sreća tijekom ruleta penala.

Došli smo se pokazati u najboljem svjetlu i to smo uspjeli što dokazuje da jedan naš igrač na kraju ostaje u Arsenalovoj akademiji narednih nekoliko godina – istaknuo je Damir Filipović koji je zajedno s Ivicom Vidovićem vodio momčad. Doista su Arsenalovi skauti bacili oko na našeg Marka Divkovića koji se pokazao pravim malim „čudom” , a detalji će se znati narednih dana.

Nije prvo mjesto U13 momčadi jedino dobro što se dogodilo u Grčkoj. Momčad U15 u finalu je izgubila u borbi s momčadi Arsenalove elitne akademije iz Loutrakija rezultatom 2:1 (strijalac Mikić). Hrvatski Arsenalovci pokazali su dostojnu igru, ali jednostavno nije išlo, iako je bilo pregršt prilika, kažu treneri Zlatko Vuković iz Virovitice i Petar Čuljak iz Pleternice. Prezadovoljni smo. Dobili smo potvrdu da odlično radimo, prvo mjesto i drugo mjesto veliki su rezultat za našu školu i za Hrvatsku – kaže Robert Špiranec, predsjednik Škole nogometa.

U povratku prema domovini, odigrane su i dvije prijateljske utakmice protiv Škole nogometa beogradskog Partizana. Na Dojranskom jezeru momčad U13 s vršnjacima je prijateljski odigrala 2:2 (strijelci Divković i Car), a U15 pobijedila je s astronomskih 7:1 i odličnom igrom Gomerčića, Filipovića i Thomasa Vidakušića iz Pleternice. Arsenalova škola u nogometa u ovoj regiji postaje prepoznatljiva kao rasadnik mladih talenata koji tamo imaju pokazati što znaju i napredovati u nogometu.

Naša je škola jedina u regiji koji radi prema Arsenalovom programu treniranja nogometa. Našu kvalitetu prepoznao je Arsenal, ali našu kvalitetu i dokazujemo uspjesima na raznim turnirima, od Londona do Loutrakija – istaknuo je Slobodan Kadić, glasnogovornik Škole nogometa iz Virovitice naglasivši da se već pripremaju za međunarodni nogometni turnir koji će se tijekom idućeg mjeseca održati u Makedoniji.

S.Kadić

Skip to content