Objavljeno:

Podijeli:

Slične objave

Virovitica zapalila svijeće za Vukovar

Popularni sadržaj

Virovitica je jučer na simboličan način obilježila 18. studeni, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Tog dana prije točno 19 godina završila je 87-dnevna borba između pripadnika JNA i srpskih paravojnih postrojbi te malobrojnih vukovarskih branitelja.Virovitica je jučer na simboličan način obilježila 18. studeni, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Tog dana prije točno 19 godina završila je 87-dnevna borba između pripadnika JNA i srpskih paravojnih postrojbi te malobrojnih vukovarskih branitelja.
Da podsjetimo, u agresiji na Vukovar koja je započela 25. kolovoza, a završila 18. studenog 1991. slomom obrane grada, poginule su 1.624 osobe, od kojih je do sloma obrane poginulo 905, a među njima i 12 djece. Prema podacima iz vukovarske bolnice ranjeno je 1.219 osoba među kojima i 30 djece.

Prema posljednjim podacima, broj poginulih civila i branitelja prešao je 2.000 dok se 400 osoba iz grada još uvijek smatra nestalima. Protjerano je 22.000 stanovnika.
U spomen na sve žrtve “grada heroja” jučer su našem gradu zapaljene mnogobrojne svijeće u znak sjećanja na tragediju cijeloga jednoga grada čija je patnja i herojska obrana utkana u hrvatsku slobodu i neovisnost.

U organizaciji Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice i Županijskog savjeta mladih Virovitičko-podravske županije , a na inicijativu Mladeži HDZ-a grada Virovitice organiziranim paljenjem lampiona još jednom je odana počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i žiteljima koji su svoje živote dali u obrani hrvatskog grada heroja – Vukovara. Akciju je uz brojne građane našeg grada podržao i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, a u obilježavanju ovog dana pridružile su se i članice Zajednice žena Katarina Zrinski.

Skip to content