Virovitica zapalila svijeće za Vukovar

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Virovitica je jučer na simboličan način obilježila 18. studeni, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Tog dana prije točno 19 godina završila je 87-dnevna borba između pripadnika JNA i srpskih paravojnih postrojbi te malobrojnih vukovarskih branitelja.Virovitica je jučer na simboličan način obilježila 18. studeni, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Tog dana prije točno 19 godina završila je 87-dnevna borba između pripadnika JNA i srpskih paravojnih postrojbi te malobrojnih vukovarskih branitelja.
Da podsjetimo, u agresiji na Vukovar koja je započela 25. kolovoza, a završila 18. studenog 1991. slomom obrane grada, poginule su 1.624 osobe, od kojih je do sloma obrane poginulo 905, a među njima i 12 djece. Prema podacima iz vukovarske bolnice ranjeno je 1.219 osoba među kojima i 30 djece.

Prema posljednjim podacima, broj poginulih civila i branitelja prešao je 2.000 dok se 400 osoba iz grada još uvijek smatra nestalima. Protjerano je 22.000 stanovnika.
U spomen na sve žrtve “grada heroja” jučer su našem gradu zapaljene mnogobrojne svijeće u znak sjećanja na tragediju cijeloga jednoga grada čija je patnja i herojska obrana utkana u hrvatsku slobodu i neovisnost.

U organizaciji Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice i Županijskog savjeta mladih Virovitičko-podravske županije , a na inicijativu Mladeži HDZ-a grada Virovitice organiziranim paljenjem lampiona još jednom je odana počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i žiteljima koji su svoje živote dali u obrani hrvatskog grada heroja – Vukovara. Akciju je uz brojne građane našeg grada podržao i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, a u obilježavanju ovog dana pridružile su se i članice Zajednice žena Katarina Zrinski.

Skip to content